A Rozgonyis diákok is megmutatták zenei tudásukat

facebook megosztás

Hivatalosan pénteken tartották, de erre a hétre is jutott a zene világnapi programokból. A különböző bemutatók, koncertek és fellépések mind a muzsika szeretetéről szóltak. Ez alól nem volt kivétel a Rozgonyi-iskolában tartott rendezvény sem.

A dorombbal is megismerkedtek a gyerekek a zeneiskola hétfői minikoncertjén. A Vizeli József által megszólaltatott népi hangszer mellett különböző vonós, fúvós és ütős zeneszerszámok is helyet kaptak a programon.

– Kapcsolatokat ápolunk, a Rozgonyi Úti Általános Iskola egy nagyon fontos intézmény a mi intézményünk számára, hiszen feladatellátási helyünk és nagyon sok növendék jár hozzánk, tehát közös növendékeink is vannak – mondta Baráth Adrien, az FFZAMI igazgatója.

A rendezvényen ennek megfelelően a zeneiskola tanárai mellett a rozgonyis diákok szórakoztatták a társaikat. Az oktatási intézményben nagy hangsúlyt fektetnek a zenei nevelésre.

– Teljesen más gondolatvilágot mozgat meg, gazdaggá tesz, teljesen más jellegű megvilágításba helyezi azt a gondolatsíkot, amelyet esetleg én szabad szemmel leközvetítek a valóságból. Én úgy gondolom, hogy Kodály Zoltán gondolata mindig is aktuális, de ha a könnyűzenét veszem alapul: „zene nélkül mit érek én” – fogalmazott Mezriczky Lajos, a Rozgonyi Úti Általános Iskola intézményvezetője.

A Zenél a város programsorozat hétfői eseményének is az egyik fő célja volt, hogy megmutassa a zene szépségét, és a zenélő ember őszinte örömét.

K.V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.