Háromnapos fesztivál volt Letenyén

facebook megosztás

Harmadik alkalommal rendezték meg a Platán Őszi Fesztivált Letenyén. A rendezvény csütörtöktől, szombatig zajlott, a programok zöme a bizonytalan időjárás miatt ezúttal a termelői piac épületébe költözött.  

A fesztivál eredeti helyszínéül a művelődési ház parkja szolgált, ahol a rendezvény névadója, a 2010-ben, az Év fája címet elnyert platán található.  Dömők József, a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója elmondta, innen jött a fesztivál ötlete is, amit 2018-ban rendeztek meg először. A szervező hozzátette, a programon mindig kiemelt szerepet kapnak a helyi termelők, és kézművesek.

– A mai nap programjai nagyon jó hangulatban telhettek. Kezdtük közösségi főzéssel, és utána egy nagyszabású termelői vásár és kézműves bemutató vette kezdetét, hiszen tucatnyi helyi termelő mutatta be kiváló helyi termékeit, és tucatnyi kézműves a ragyogó tevékenységét, ami az unokáink számára, illetve a jövő generációja számára nagyon fontos – fogalmazott Dömők József, a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója.

A háromnapos ünnep jó hangulatban telt, a programok összeállítása során a kicsiktől kezdve az idősekig minden korosztályra gondoltak a szervezők.

– Ennek a rendezvénynek közösség-összekovácsoló ereje van. Sajnos az elmúlt időszak, a koronavírus-járványhelyzetre tekintettel nem lehetett rendezvényeket szervezni, és hála a Jóistennek, most itt az ősz folyamán lehetőség adódott arra, hogy a harmadik platán őszi napokat megrendezzük a városban – nyilatkozta Farkas Szilárd, Letenye polgármestere.

A pécsi Daniel Speer Brass zárta a fesztivált, örökzöld slágerekkel és filmzenékkel. A szervezők elmondták, a nagy érdeklődés miatt hagyományt szeretnének teremteni a rendezvényből.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.