2 év fegyházbüntetés internetes csalásért

facebook megosztás

A Zalaegerszegi Járásbíróság a 2021. november 24. napján tartott előkészítő ülésén jogerősen 2 év fegyházbüntetésre ítélte azt a férfit, aki interneten nem létező termékeket hirdetett, s hat embertől csalt ki pénzt.

A vádlott egy internetes portálon eladásra kínált különböző műszaki cikkeket, például  laptopot, okosórát, Xbox-ot, Nintendo játékot. A sértettek az ország különböző pontjairól jelentkeztek a hirdetésekre a portál levelezőfelületén. A férfi minden esetben abban egyezett meg a vevőkkel, hogy a vételár átutalását követően a termékeket postai úton megküldi a részükre. A vádlott az átutalt összegek után az árukat nem küldte meg, egy esetben az árucikk helyett egy szivacsokkal kibélelt kartondobozt küldött. Egy alkalommal a vevő nem utalta előre a pénzt, hanem megvárta a vádlott által feladott laptop kézbesítését. A felbontást követően a vevő észlelte, hogy csomag üres volt. A férfi 6 sértettnek összesen közel 215.000 Ft kárt okozott.

A Zalaegerszegi Járásbíróság a történteket elismerő vádlottat, mint többszörösen visszaesőt bűnösnek mondta ki 3 rendbeli csalás bűntettében, amelyből 1 kísérleti szakban maradt, 4 rendbeli csalás vétségében, ezért őt 2 év fegyházbüntetésre ítélte, valamint 1 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítéletet a vádlott és védője, valamint az ügyész tudomásul vették, így az - a polgári jogi igények kivételével - jogerős – tájékoztatta lapunkat Dr. Bartalné dr. Mentes Judit bíró, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.