Nagykanizsán egyelőre nincs papírhiány

facebook megosztás

Jóval magasabb áron kapható a papír, mint tavaly, de egyelőre nincs hiány csomagolóanyagból. Több médiafelületen olvasható a probléma, miszerint a papír előállításához szükséges cellulóz ára rengeteget emelkedett, ennek hatására pedig a papíralapú termékek is többe fognak kerülni. A megkérdezett kanizsai papír-írószer üzletben még nem tapasztalták a drágulás következményeit.

Javarészt már megkapták a karácsonyi ajándékok csomagolópapírjait az egyik helyi írószerboltban. Hökkönné Szabó Andrea eladó elmondta, hogy valóban emelkedtek az árak, de a papír hiányától még nem tartanak.

– Az tény, hogy felmentek az árak, de nem gondolnám, hogy csomagolópapírból hiány lenne – fogalmazott Hökkönné Szabó Andrea, a Varázsceruza eladója.

Egyre több vásárlónak fontos a környezettudatosság, így népszerűek a papíralapú csomagolóanyagok. Sokan egészen minimálisra csökkentik az ajándékok elrejtését.

– Van, aki védi a környezetet, ő csak egy masnit rak rá, vagy van, aki ajándék tasakokba rakja, de még mindig közkedvelt a csomagolópapír, hogy a gyerekek örüljenek, amikor kibontják az ajándékot – tette hozzá Hökkönné Szabó Andrea.

A szakemberek szerint a brutális drágulás nem csak a gyártóknak és a kereskedőknek, hanem a vásárlóknak is okozhat még meglepetéseket, a későbbiekben pedig a könyveknél is lehet áremelkedésre számítani.

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.