Saját tapasztalatait írta meg Brunner Erzsébetről a legújabb könyvében Lázár Imre

facebook megosztás

Nagykanizsán mutatták be elsőként a nagyközönség előtt Lázár Imre India-kutató, a Delhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központ korábbi igazgatójának legújabb könyvét. Az alkotás a Szerelmem, India – Brunner Erzsébet csodálatos élete címmel jelent meg.

Nagykanizsa Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet életében az origó – emlékeztetett Száraz Csilla múzeumigazgató. Illusztrációi és tartalmi szempontból is a Thúry György Múzeum és Nagykanizsa tulajdonában lévő festmények, életrajzi iratok fontos adalékát adják ennek a csaknem 600 oldalas kötetnek – tette hozzá Száraz Csilla.

- Nem árulok el titkot, ha azt mondom, aki foglalkozik a két hölgy életútjával – és ilyen Lázár Imre, aki a saját tapasztalatait, beszélgetéseit írta meg Brunner Erzsébetről – és foglalkozik azzal a nagyon komoly gyűjteménnyel, ami ide került Nagykanizsára, az sokoldalúan átlátja, és szeretné bemutatni ezt a témakört. Legyen szó akár a festményekről, akár azokról a gondolatokról és csodálatos dolgokról, amelyek a két hölggyel, illetve Brunner Erzsébettel megtörténtek - nyilatkozta Száraz Csilla, a Thúry György Múzeum igazgatója.

A nemrégiben megjelent kötet címe sokatmondó, és mint azt a szerző, Lázár Imre elárulta: rengeteget gondolkodott azon, mi lenne az a legjellemzőbb cím, amivel a Brunner Erzsébet életéről szóló könyvet fémjelezhetné.

- Brunner Erzsébet legnagyobb szerelme maga India volt. India nem a maga fizikai valóságában, hanem az a szellemi egység, amit India jelentett. Az indiai kultúra, India csodálatos hagyományai. Brunner Erzsébet egész életét Indiának szentelte – mesélte Lázár Imre India-kutató, a kötet szerzője.

A kiadvány elérhető a Thúry György Múzeumban.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.