Gallyazzák a fákat a városban

facebook megosztás

Javában zajlanak a faápolási munkálatok Nagykanizsán és környékén. A Netta-Pannonia Kft. szakemberei a téli időszakban előre ütemezett terv szerint végzik a fanyesést, valamint az elöregedett, veszélyes fák kivágását.

Folyamatosan dolgoznak a társaság munkatársai a Via Kanizsa Zrt. megbízásából, hogy a fákat legallyazzák, az elpusztult, leromlott állapotú növényeket pedig kivágják.  

– Egyéb esetben olyan gondozási teendőket végzünk el, amit vagy a fa állapota kíván, vagy pedig lakossági kérésre tesszük ezt a beavatkozást. Ezek nem mindig szerencsés beavatkozások, de próbálunk azért olyan középutat találni, hogy a növény is megmaradhasson és a lakosság is megelégedett legyen – mondta el Konrád-Németh Cecília, a Via Kanizsa Zrt.  kertészmérnök városgondnoka.

Párhuzamosan, több helyszínen végzik a feladatokat, beleértve a külső városrészeket, így Sánc, Miklósfa, és Kiskanizsa utcáin is. Az érintett területeken kisebb útlezárásokra, forgalomkorlátozásra lehet számítani.

– Bizonyos esetekben szükséges a közlekedés átvariálása. Általában ilyenkor a kosaras autót, vagy a dolgozó kollégákat körbebójázzuk. Előfordul, hogy ők maguk irányítják a forgalmat is. Arra kérjük a lakosságot, hogy fokozott figyelemmel, és megértéssel, türelemmel legyenek az ilyen esetekben – tette hozzá Konrád-Németh Cecília.

A cég a munkák nagy részét már decemberben elkezdte, és legkésőbb február végéig, a vegetáció beindulásáig be is fejezi. A kivágott fák helyére a későbbiekben új csemetéket ültetnek.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.