Futball Mol Magyar Kupa előtt I.: amikor Kanizsán Miriuta is csak szomorkodott

facebook megosztás

Közeledik a labdarúgó Mol Magyar Kupa nyolcaddöntője, melynek keretében február 9-én, szerdán 13 órától az FC Nagykanizsa NB III-as labdarúgó együttese a négyszeres kupagyőztes (no és négyszeres magyar bajnok), jelenleg másodosztályú ETO FC Győrt látja vendégül.

Az almanachok számos Kanizsa-Győr versengést rejtenek a labdarúgás terén is, ugyanakkor Nyugat-Magyarország legnagyobb városának legpatinásabb labdarúgó együttese, illetve klubja a nyugati régió déli részére, tehát Nagykanizsára mindenkori első számú legénységével azért nem a leggyakrabban látogathatott el.


Amikor talán már Vasile Miriuta (10) is sejtette - ráadásul a győri szurkolók előtt -, hogy 1995 júniusában az ETO vesztesen távozik az Olajbányász-stadionból

Fotó: Polgár László

Ha az utóbbi évtizedeket vesszük alapul, akkor még inkább meg kellett „becsülnünk” e végekre érkezésüket a futball sportágában, főleg ha mindez a legfelső osztályban, vagy éppen a kupaküzdelmekben történt. S persze ezt miként is tehették volna még emlékezetesebbé a kanizsaiak, mint a kisalföldiek elleni győzelmükkel. Ugyan 1995 júniusában már nem a legvidámabb idők jártak a Bányász-sporttelepen, mivel gyakorlatilag biztossá vált, hogy az előző évi feljutást követően az Olajbányász SE búcsúzik az NB I-től. A 29. forduló mérkőzésén azonban – 2500 néző előtt – az Olaj 1-0-ra még legyőzte Vasile Miriutáékat, a Bányász győztes gólját Hegedüs László szerezte a Győri ETO FC ellen.

Polgár László

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.