Felújíthatják az Olajbányász Sporttelep műfüves pályáját

Megkapta az önkormányzati támogatást, így FC Nagykanizsa is benyújtotta pályázatát a Magyar Labdarúgó Szövetség pályafelújítási forrására. A helyi futballklub a tíz évvel ezelőtt átadott műfüves játékteret szeretné renováltatni.

2012-ben számos városban, köztük Nagykanizsán is új műfüves futballpályát adott át az MLSZ. Az Olajbányász Sporttelep része azóta minden évszakban központi szerepet tölt be a labdarúgók felkészülésében, és egy évtized alatt meglehetősen elhasználódott. A klub vezetése a pályázattal azt szeretné elérni, hogy az utánpótlás megfelelő körülmények között tudjon készülni a mérkőzéseire.

– A mi létesítményünkben is ez az egyedüli műfüves pálya, tehát azt lehet mondani, hogy a téli szezonban szinte csak ezt használják a gyerekek. Szerencsére nagyon sok gyerek jár hozzánk, több mint 250 gyereknek biztosítunk sportolási lehetőséget. Mi folyamatosan helyhiánnyal, pályagondokkal küszködünk, ez a pálya is maximálisan ki van használva – nyilatkozta Kovács Tamás, az FC Nagykanizsa elnöke.

A pályázati kiírás szerint az MLSZ a felújítás kilencven százalékát, mintegy 100 millió forintot fizetné, az összeg maradékát a klubnak, illetve a városnak kell előteremteni. A kérdésben a legutóbbi közgyűlésen szavaztak, és a képviselők egyhangúlag elfogadták az előterjesztést.

– Kérték az önkormányzat segítségét, amelyet úgy tudunk biztosítani, hogy a 2023. évi költségvetésbe lett tervezve. Remélhetőleg nem lesznek olyan problémák, mint amit ma a Sberbank okozott. S nem fognak olyan kiadások problémát okozni, amelyek a nem kötelező jellegű kiadásokat veszélyeztetnék, akkor ezt a támogatást meg is tudjuk adni, hiszen ezt meg is szavazta a közgyűlés – tájékoztatta stábunkat Gábris Jácint, az OKISB elnöke.

Amennyiben a pályázat elbírálása kedvező eredményt hoz, akkor akár már a következő évben használatba vehetik a műfüves pályát a labdarúgók.

K.T.

(Fotó: Kanizsa TV)