Utca Tánc Fesztivál várja a látogatókat június 17-én és 18-án

facebook megosztás

A rendezvényt néhány év kihagyás után, az Eraklin Táncklub Egyesület szervezi meg. A hagyományoknak megfelelően táncos produkciók, zenés fellépők, különböző kísérőprogramok és fő attrakcióként utcai felvonulás is szerepel a műsorban.

2003-tól kezdve gálával ünnepelték a tánc világnapját a városban, ez az elmúlt években már többnapos fesztivállá nőtte ki magát – emlékeztetett Lekszikov Csaba, az Eraklin Táncklub Egyesület elnöke. Az idei rendezvény mintegy 9 millió forintos költségvetésből, elsősorban civil támogatásnak köszönhetően valósul meg, de pályázati források is a szervezők rendelkezésére állnak, valamint a legutóbbi közgyűlésen az önkormányzat is hozzájárult a mulatsághoz.

– Én ezt egy kicsit csoda kategóriába helyezem ezt a dolgot, hogy egy versenyen pontoztam Siófokon és a szünetben csörgött a telefonom, ahol is egy úriember bejelentkezett és bemutatkozott és elmondta, hogy olvasta a Facebookon ezt a posztunkat. Mondta, ha mi ezt komolyan gondoljuk és meg szeretnénk csinálni a fesztivált még ebben az időszakban, akkor ő ezt megtámogatja egy elég jelentős összeggel, itt milliós tételekről van szó – mondta el stábunknak Lekszikov Csaba, az Eraklin Táncklub Egyesület elnöke.

A két nap során árusok, gyerekfoglalkozások és sztárvendégek színesítik a programot, mások mellett itt lesz a Helios és az Ocho Macho zenekar is. A nagyszínpadot az Erzsébet téren állítják fel, de az Ady utcában is helyet kap egy fellépőszínpad.

– A Fő utcán pedig különböző programokkal várjuk az érdeklődőket mindkét nap. Különböző egyesületek, civil szervezetek részt vesznek ezen, akiknek ott lesznek programjaik, illetve különböző gyerekjátékokat is megtalálhatunk majd a Fő utcán – tette hozzá Lekszikov Csaba.

Az utcai felvonulás június 18-án délután a Kanizsa Arénától indul, majd a Teleki utcán, az Eötvös téren és a Deák téren keresztül egészen a belvárosig tart, mintegy két órán keresztül. A fesztivál ideje alatt az érintett szakaszokon útlezárásokra kell számítani.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.