Kérdésessé vált, hogy mikor újítják fel a Mindenki Sportpályáját

facebook megosztás

Kikerült a módosított költségvetésből a Mindenki sportpályájának fejlesztése. 2021. december 16-án döntött arról a közgyűlés, hogy mintegy 30 millió forintot szán az atlétikai elemek rendbetételére. A Sberbank-csőd és az elszabaduló energiaárak miatt azonban át kellett alakítani az eredeti tervezetet. Gondi Zoltán tanácsnok szerint, amint a város visszakapja a pénzét, újra elő kell venni a közkedvelt létesítmény ügyét. 

A kanizsai diáksportban aktív szerepet vállaló pedagógusok keresték meg még tavaly Gondi Zoltánt azzal a problémával, hogy az atlétikai számok oktatása, versenyeztetése szinte lehetetlen Kanizsán. Egy kétlépcsős fejlesztési tervet dolgozott ki a sportért felelős tanácsnok, amit kisebb vita után egyhangúlag fogadott el a közgyűlés.

– A városban az atlétika sportág nagyon nehéz helyzetbe került az infrastruktúra miatt. Ahol régen volt atlétika, az Olajbányász-pályán, ott már nem tudják lefolytatni a gyerekek felkészítését és a diákolimpiai versenyeket. Itt, a Mindenki sportpályáján pedig a feltételek romlottak el olyan mértékben, hogy balesetveszélyessé tették a versenyek megrendezését –nyilatkozta Gondi Zoltán, sporttal kapcsolatos tanácsnok.

Amennyiben Nagykanizsa visszakapja a Sberbankban ragadt pénzét, újabb költségvetési tárgyalások jöhetnek. Ebben a periódusban Gondi Zoltán szerint elsőbbséget kell élveznie a Mindenki fejlesztésének, még akkor is, ha az elszabaduló energiaárak miatt nem lesz könnyű helyzetben a közgyűlés. A város intézményei ugyanis már piaci áron fizetik a gázt és a villanyt, ezt pedig kezelnie kell a testületnek.

– Ugyanúgy, ahogy a Csónakázó-tónál fejlesztések történnek, meg kell találni egy olyan típusú pályázatot, ami a Mindenki sportpályájára ráültethető, s akkor esetlegesen pályázati pénzt szerezni hozzá. De, ahogy a Csó-tónál, úgy a Mindenkin is nagyon fontos, hogy a kanizsaiak szeretik ezt a pályát, magukénak tekintik ezt a pályát. Ide nem csak amatőr sportra jönnek le, ide családok jönnek le –

Érdekesség, hogy a pálya kapcsán már a kialakításakor is meghiúsult egy projekt. Az 1981-es tervezetek második ütemében ugyanis szerepelt egy 11 ezres lelátó kialakítása is a pálya körül, ami aztán sosem készült el.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.