Európa-bajnoki aranyérmet szerzett felhúzásban Danicser Anita

facebook megosztás

A kanizsai erősportoló kiváló nyarat zárt, hiszen augusztus végén súlyemelésben is remekelt. Az olimpiai sportág korosztályos kontinenstornáján ezüstérmes lett a ZTE SK színeiben.

Júliusban rendezték Kiskunfélegyházán az erőemelő Euróba-bajnokságot, itt Danicser Anita raw felhúzásban mérettette meg magát. A sportoló 145 kilóval nyitott, amit elfogadtak a bírók, másodikra a 152 és felet azonban nem. Erre merész húzásként 155 kilót kért be Anita, ami elég is lett az Európa-bajnoki címhez.

– Elterveztem, hogy annak mindenképpen meg kell lennie. Általában mindig van egy biztosított fogásom, ha olyan az erőállapotom, akkor az 140-145-150 kiló, azon szoktam bekezdeni. Aztán megyek feljebb, 160, 170 kg felé közelítek, amit egyszer szeretnék meghúzni, hiszen 168 kilóval tartom a világcsúcsot nehézsúlyban, masters 1-ben –árulta el Danicser Anita, erőemelő.

Négy éve nem szerepelt súlyemelő kontinenstornán Anita, aki azonban most lehetőséget kapott, hogy a ZTE színeiben Lengyelországban bizonyítson. Előzetesen a 4-5. hely valamelyikére várta magát, a 111 kilós végeredményével azonban végül felállhatott a dobogó második fokára.  

– Elég sok nehézségem adódott, de a nyáron próbáltam úgy készülni, hogy összeszedett legyek erre az Európa-bajnokságra. Amit lehetett, azt megtettem, a maximumot kihoztam magamból. Én a 4-5. helyért mentem, az, hogy második lettem, az már számomra hab a tortán, egy ajándék. Amikor ott voltam, annyira nem is fogtam fel, nem is annyira örültem, mert bennem volt az, hogy egy sportoló min megy végig, min megy keresztül – tette hozzá Danicser Anita.

Danicser Anita következő versenye az erőemelő országos bajnokság lesz, amit két hét múlva rendeznek Budapesten. Az erősportolóval készült teljes beszélgetést visszanézhetik Szertár című sportmagazinunk Youtube-csatornáján.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.