A városvédők és egykori intézménye köszöntötte a születésnapos Janzsó Antalt

facebook megosztás

Janzsó Antalt, nyugalmazott iskolaigazgatót köszöntötte csütörtökön a Nagykanizsai Városvédő Egyesület és a Cserháti-iskola vezetősége. A 80. születésnapját ünneplő pedagógus fontos szerepet vállalt az önálló technikusképzés kanizsai elindításában.

A városvédők hagyománya, hogy a kerek évszámot, jubileumot ünneplő, a közösség számára fontos pozíciót betöltő személyeket köszöntik születésnapjukon. Janzsó Antal szerdán töltötte be a nyolcvanat, a pedagógus 1977-től 2004-ig, nyugdíjba vonulásáig volt a Cserháti-iskola igazgatója.

– Én úgy gondolom, hogy ő is olyan személy volt, ha kiemeljük akár a Városvédő Egyesület keretein belül is, aki mindig odaadó, precíz, pontos munkát végzett, a közösség irányába nyitott volt. Olyan maradandót alkotott munkássága során, amire méltán büszke lehet a város is. És mi kívánunk neki a további években jó erőt, egészséget – fogalmazott Cserti Tibor, Nagykanizsai Városvédő Egyesület elnöke.

A 80-as évek közepére a tantestület elérte az önálló technikusképzést, több szakmai képzést honosítottak meg a városban, ilyen volt például az elektronika és az informatika. Janzsó Antal elmondta, nagyon jó érzésekkel emlékezik vissza az alapítási időszakra.

– Az is eszembe jut, hogy a Gábor Dénes Főiskolának is helyet adtunk. A Miskolci Egyetem kihelyezett főiskolai kara működött. A bajorországi delegáció vezetője azt mondja, hogy miért nincsen a ház alatt kerék, mert elgurítaná Bajorországba. Szóval ezek nagyon-nagyon szép dolgok voltak, és azt gondolom, hogy a közös munkával, szó szerint közös munkával rászolgáltunk. Hogy ebben nekem valami szerepem volt, hát Istenem, ez volt a dolgom – emelte ki Janzsó Antal, nyugalmazott középiskolai igazgató.

Janzsó Antal pályája során számos szakági kitüntetésben részesült, és a mai napig aktív közéleti tevékenységet folytat. Az ünnepséget egy kötetlen baráti beszélgetéssel zárták.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.