Pályaorientációs napot tartottak a Kiskanizsai Általános Iskolában

facebook megosztás

 A felső tagozat részére szóló programon különböző szakmák fortélyaiba kaptak elméleti és gyakorlati betekintést a gyerekek.  

A fiatalok 7 állomáson mentek végig, és az építőipar, a vendéglátás, a kereskedelem, valamint erdészet ágazataival ismerkedhettek meg. Mindig novemberben rendezik a pályaorientációs napot, amely sokban segítheti a fiatalok középiskolai tanulmányait.

 – Hagyományosan, most már évek óta a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara segítségével, támogatásával rendezzük meg ilyenkor, novemberben a pályaorientációs napot. Ennek tulajdonképpen az a szerepe, hogy a gyerekek lehetőséget kapjanak arra, hogy megismerjék azokat a szakmákat, vagy azokból néhányat, amik itt Nagykanizsán vannak és működnek, hogy tudják segíteni és támogatni a gyerekek továbbtanulási lehetőségeit – tudtuk meg Molnár Istvántól, a Kiskanizsai Általános Iskola intézményvezetőjétől.

A rendezvényen nemcsak elméleti tudást kaptak a diákok.

– Ezek manuális foglalkozások, tehát ahol kézbe veheti a kalapácsot, gyúrhat esetleg egy tésztát, nem csak egy elméleti előadás van vagy vetítettképes, – bár van olyan is, például az erdészeti szakmák esetében vagy az önismeretnél – de alapvetően az a lényeg, hogy ő ezt manuálisan is tudja csinálni. Közvetlen tapasztalása legyen, hogy mi ez a tevékenységi kör, amit ebben az ágazatban csinálni kell vagy lehet – árulta el Balogh Imre, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési vezetője.

  Az iskola intézményvezetője, Molnár István szerint a szakmák képviselőinek is ez egy jó alkalom, hogy utánpótlást biztosítsanak maguknak.

SZ.ZS.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.