A közhiedelemmel ellentétben van működő illemhely a Csó-tónál

facebook megosztás

Lakossági jelzések érkeztek szerkesztőségünkhöz a Csónakázó-tó környékén működő – vagy nem működő illemhelyek miatt. Stábunk több felvetésnek is utánajárt, a mobil wc-k kihelyezése a tavat körülvevő futó-illetve biciklipálya környékén nem csupán anyagi, hanem műszaki okok miatt sem lehetséges.

A tó nyugati oldalán lévő nagyparkolóban tábla és felfestés is jelzi az illemhelyet, melyet a VIA Kanizsa Zrt. működtet, már jó ideje. A távolabbról érkező turisták számára minden bizonnyal nem ismert, de a létesítmény a látogatók rendelkezésére áll, hétköznapokon és hétvégente eltérő nyitva tartással. A látogatóközpont, azaz a büfé  toalettje jelenleg, a téli hónapokban valóban nem látogatható.

– Télen egy téli üzemmódra álltunk át a Csónakázó-tónál, ami érinti a látogatóközpont és büfé nyitva tartását is. A téli hónapokban nem üzemel a büfé, csak alkalomszerűen nyit ki. Azért nem üzemel, mert a mai áramdíjak mellett egyszerűen lehetetlen küldetés fenntartani téli hónapokban kis forgalommal ezt a létesítményt. – nyilatkozta Szabó István, a VIA Kanizsa Zrt. vezérigazgatója.

A kirándulók, futók, biciklisek, a játszóteret látogatók mellett nagy számban tartózkodnak  horgászok is a tó mentén az egész és folyamán. A versenyeik egymást érik, s mint azt Szépligeti Ferenc, a tavat gondozó egyesület elnöke elmondta: a probléma előttük sem ismeretlen.

– Akik messzebbről jönnek, vagy horgászni, vagy kirándulni, ők gyakran minket szólítanak meg, és érdeklődnek, hogy illemhelyet hol találnak. Ez probléma, ami még nem lett megoldva, de bármilyen, ennek megoldására való törekvést mi szívesen tudnánk támogatni és örömmel vennénk. – mondta el Szépligeti Ferenc, a Zrínyi Horgászegyesület elnöke. 

A lakosság oldaláról felmerült a mobil wc-k kihelyezésének kérdése is. A tetemes anyagi költség mellett az említett létesítmények üzemeltetése műszakilag sem megoldható a tó partján. A részleteket megismerhetik nézőink mai Közérdekes című magazinműsorunkban.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.