Kimagaslónak ítélték a szakemberek a zalakarosi turizmus előző évét

facebook megosztás

Óriási várakozással indult neki 2022-nek a zalakarosi vendéglátó szektor, és a legszebb reményeiket is túlszárnyalta az óév. Számos kitüntetésben részesültek a település vezetéséért és a turizmusáért dolgozók, így minden nehézség ellenére sikeres évet zártak.

 Komoly feladatok elé néznek 2023 tekintetében a fürdővárosban, de pozitívan állnak az előttünk álló hónapokhoz. Nagyon erős költségoldali növekedést él a turizmus, de mint azt Czimondor Nándor kiemelte: szerencsés módon a vendégek nem pártoltak el. 

– Egy nagyon komoly sikert ért el a város a virágos városok versenyén, ezt mindenképpen meg kellene említenünk, illetve több szállodánk különböző díjakat nyert, maga a város is nagyon előkelő pozícióban van, polgármesterünk a top 10 polgármester közé tartozik, tehát nagyon-nagyon szépen fejlődik a város, és jó irányokat veszünk, tartunk – nyilatkozta Czimondor Nándor, Zalakaros alpolgármestere.

A város összhangban működik a turizmussal, ahol szintén elégedettek 2022-vel.

– Ahhoz képest amilyen, év illetve év közbeni válságot és ehhez tartozó energiaár- növekményt prognosztizált az egész évre vonatkozóan. Én azt gondolom, hogy ahhoz képest a Zalakarosi Fürdő nevében elmondhatom, hogy egy nagyon szép évet zárt. a vendégek ideérkezési kedve és szolgáltatásokat igénybe vevő kedve nem csökkent, és ennek is köszönhető, hogy december 31-dikével a 2019-es éves létszám adatokat is megközelítő számokat kaptunk – árulta el Végh Andor, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója.

2023 még bizonytalanabb évnek tűnik, mint a tavalyi, hiszen a szakemberek sem látják mi fog következni a világpolitikában. Végh Andor azonban optimista és bízik abban, hogy a vendégek továbbra is Zalakarost választják kikapcsolódási célként.  

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.