Hulladékszobrászattal és főzőversennyel színesített projektzáró napot tartottak Nagyrécsén

facebook megosztás

A pályázati program azt segíti, hogy a falvak lakossága minél jobban megismerje egymást.  

A csapatok helyben készítették el az ételeiket, amiket késő délután értékelt a zsűri. Minden korosztálynak számos lehetőséget kínáltak a szervezők. A kulturális programok mellett, a gyerekeknek hulladékszobrászkodásra is volt lehetősége.

– Az Innovatív Dél Zala, tehát Újudvar, Csapi, Magyarszentmiklós, Nagyrécse, illetve Zalakaros községek pályázatot adtak be. A helyi identitás, egymás szokásinak megismerése a cél. A jelenlegi világban tudjuk, hogy az emberek a megélhetéssel, a napi gondokkal vannak elfoglalva, és a környezetükről szinte semmit nem tudnak. Járjunk össze, ismerjük meg egymást, egymás szokásait, gondjait, bajait és egy kis vidámsággal enyhítsük ezeket – nyilatkozta Laskai Béla, Nagyrécse polgármestere.

Újudvarról a nyugdíjasklub hölgy tagjai egy csülkös, babos, paradicsomos kerekrépa levessel készültek. Ők mind fontosnak tartják az ilyen eseményeket.

– Egyrészt a társaság miatt, mi nagyon szeretünk együtt lenni. Tegnap Újudvaron is volt egy nagyon jó kis bulink, ahol sütöttünk, főztünk, ettünk, ittunk és akkor ma meg eljöttünk ide. Szeretünk együtt lenni, és akkor ismerkedni a társakkal, akik szintén eljönnek, és már ugye ismerjük őket innét-onnét, énekkarból. De nagyon jó együtt lenni. És már vagyunk annyi idősek, hogy már igényeljük nagyon a társaságot, talán jobban, mint a főzést – árulta el Votin Györgyi, az Újudvari Nyugdíjas Klub tagja.

Magyarszentmiklósról is neveztek a főzőversenyre, hiszen fontosnak tartják a jó kapcsolatok ápolását.

– Csülkös babgulyást készítünk. Azért fontos számunkra ez a rendezvény, azért jöttünk, hogy megismerkedjünk a hozzánk közel eső településekkel, egy kicsit kikapcsolódjunk, ismerkedjünk, megmutassuk magunkat, hogy Magyarszentmiklós is fent van a térképen – mondta el Szabó Krisztián, Magyarszentmiklós polgármestere.

A főzőversenyt a helyi Hakuna matata csapata nyerte egy különleges zöldségekkel megspékelt pörkölttel, ami mellé nokedlit tálaltak. A dobogón végzett még Csapi csapata pacallal és Nyitrai József, a tárcsán sült finomságaival.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.