Edzőváltás és rutinos igazolások után vág neki az új évadnak a női kézilabdacsapat

facebook megosztás

Új edzővel és több új igazolással kezdi az NB II 2023/24-es idényét a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata.Surman István tanítványainak célja, hogy felülmúlják az előző szezonban elért 10. helyezést.

A legutóbbi idényt három győzelemmel és egy döntetlennel zárta a kanizsai gárda, amelynél az edzőváltás mellett döntött a szakvezetés. Surman István fiatal kora ellenére már rutinos vezetőedzőnek számít, de kihívásnak éli meg, hogy új csapattal dolgozhat. Az együttes különböző okok miatt nem tudott edzőmérkőzést vívni a két szezon közötti időszakban, így a bajnokság első néhány fordulóját a forma felmérésére is használják. Az új vezetőedző nem mer tippelni az őszi idényre, de szeretné, hogy tanítványai minden találkozó előtt elhiggyék, reális esélyük van a győzelemre.

– Nyilván látjuk a tabellát, akkor azt is, hogy U21-es csapatok tömkelegével kell majd megküzdeni. Ők mindig fekete ló, vagy éppen jó napjuk van vagy nincs jó napjuk, igazából bárki ellen tudunk pontot szerezni, ha mi tudunk egy kis extrát hozni, ők pedig egy gyengébb napot kifognak. Mondanám a Nagyatádot, hallottuk, hogy mennyire gyengült, de egyelőre nem szeretnék bocsátkozni jóslatokba – nyilatkozta Surman István, a Tungsram SE Nagykanizsa vezetőedzője.

A gárda magja egyben maradt az előző idényhez képest, de öt új játékossal igyekeztek megerősíteni a keretet. Burghardt Victória Nagykanizsán ismerkedett meg a játék alapjaival, majd az NB I/B-ben is szerzett rutint. A Hévízről érkező kétgyermekes kézilabdázó edzői tapasztalattal is rendelkezik, így fontos számára, hogy tanácsokat adjon a fiatalabb csapattársainak a meccsek és az edzések során.

– Szerettem volna visszajönni Kanizsára, egyrészt az utánpótlás sokkal nagyobb, mint Hévízen, sokkal több lehetőség van. Úgy látom, hogy az egyesület sokkal többet tesz meg és foglalkozik az utánpótlással, mint Hévízen. A felnőtt csapatból ismerem a lányokat régebbről, volt olyan, aki a játékosom volt vagy a testvéremnek volt játékosa. Nekem teljesen jó a benyomásom a kanizsai kézilabdáról – árulta el Burghardt Victória, a Tungsram SE Nagykanizsa játékosa.

A Tungsram szeptember 10-én a NEKA U21-es csapatának vendégeként kezdi az idényt, majd két hazai bajnoki következik. Az elsőn a Dunaújváros korosztályos csapatát, a másodikon a Siófokot fogadják Surman István tanítványai.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.