Küzdős győzelem a kézilabdapályán

facebook megosztás

Magabiztos győzelmet ért el hazai környezetben a nagykanizsai férfi kézilabdacsapat. Csalló Ádám tanítványai a Mecseknádasdot fogadták a Tungsram-csarnokban. A vendégek bár sokáig tartották magukat, végül 29-21-re nyert a dél-zalai gárda. 

Beharangozó interjúnkban Csalló Ádám is megemlítette, hogy egy teljesen átalakult és megerősödött Mecseknádasd érkezik szombaton Kanizsára. A NEKA elleni döntetlen és a PEAC elleni vereség után, több botlás azonban várhatóan nem fér bele a Kanizsának, ha el szeretné érni a feljutást. A találkozó szoros küzdelmet hozott, az első félidőben a vendégek Simon Benedek kiállítása után 4 percet töltöttek emberhátrányban, de 2-3 gólnál nagyobb különbség csak a szünet előtt alakult ki, akkor néggyel vezetett a Kanizsa. 

A második játékrészben főleg Füstös beállítása tűnt jó húzásnak hazai részről, aki végül öt gólig jutott, köztük többet extra megoldással szerzett. Ahogy teltek a percek, úgy lett egyre több a hiba a vendégek játékában, és Kovács András révén a hazai kapusteljesítmény is javult. A kanizsaiak abban a tudatban léptek pályára, ha 10 góllal nyernek, visszaveszik a listavezető pozíciót a NEKA-tól. Erre volt is némi esély, de Hári Kristóf utolsó gólja végül a nyolcgólos különbséget állította be. A vendégeket a korábbi tizennyolcszoros válogatott, Frey Tamás irányítja. A vezetőedző szerint leginkább akaratban és hitben maradtak alul. 

– Egy bravúr 2 pontért jöttünk, hogy megpróbálunk mindent. Azt gondolom, hogy a csapatomban több játékos kishitű volt, az ütközéseket nem merték felvállalni. Védekezésben és támadásban is látszott a bizonytalanság – mondta Frey Tamás, a Mecseknádasd vezetőedzője.

Az eredménnyel igen, a mutatott játékkal azonban nem volt megelégedve Csalló Ádám. A hazaiak vezetőedzője szerint ezeket a hibákat ki kell küszöbölni ahhoz, hogy a hátralévő bajnokijaikat be tudják húzni. 

– Ez inkább egy melós, szenvedős mérkőzésnek indult, s úgy is folytatódott sokáig. De az a lényeg, hogy sikerült nyernünk. A támadással semmiképpen nem vagyok elégedett, de a védekezésünk az lényegesen jobb volt, mint a legutóbb – fogalmazott Csalló Ádám, a Nagykanizsa vezetőedzője. 

A Kanizsára novemberben két hazai bajnoki vár. Előbb 11-én fogadják a Siklóst, majd 18-án a Nagyatádot. Mindkét mérkőzést élőben közvetítjük a Kanizsa Médiaház Youtube-csatornáján.  

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)
 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.