A férfi kézilabdacsapat a második helyről kezdi a következő szakaszt

facebook megosztás

Csak rosszabb gólkülönbsége miatt nem az első helyről kezdi az alapszakasz második felét a nagykanizsai férfi kézilabdacsapat. Csalló Ádám tanítványai hétvégén a Nagyatáddal mérkőznek, majd idegenben vívnak rangadót a listavezető NEKA U21 ellen.

Az előző négy szezonban egyaránt az élen végzett az NB II-es csoportjában a Nagykanizsa, a hőn áhított feljutás azonban kétszer elbukott osztályozó, egyszer a pandémia, két éve pedig a pénzhiány miatt nem valósulhatott meg.  A harmadosztály küzdelmeit a most futó szezontól átalakították és nyolcas csoportokra osztották a csapatokat. Csalló Ádám vezetőedző szerint hiába állnak öt győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel az alapszakasz felénél, a PEAC elleni vereséggel és a NEKA elleni döntetlennel gödörbe kerültek, amiből minél előbb ki kell jönniük. 

- Úgy gondolom, hogy mindenkinek saját magának kell megtalálnia a motivációját és ezt valahogy a csapatra átragasztani, hogy mindenki motiváltan tudjon kézilabdázni az elkövetkező fordulókban. Nagyon-nagy szükségünk van rá, hogy jobb játékkal tudjunk szolgálni – fogalmazott Csalló Ádám, a Nagykanizsa vezetőedzője. 

A kanizsaiak legutóbb a Siklóssal mérkőztek és bár legyőzték a csoport sereghajtóját, a 32-28-as végeredménynél nagyobb különbségű sikert vártak el maguktól a játékosok. Hári Kristóf a csapat egyik legrutinosabb tagja szintén kiemelte, elvárás volt, hogy maximális pontszámmal jussanak be a rájátszásba, így kissé csalódott, hogy ez nem sikerült. A célok azonban változatlanok és azok elérésében a szezon elején érkezett fiatal játékosokra is számítanak.

kézi

- Jött három új játékosunk Veszprémből kettős igazolással, ez nagy segítség volt nekünk, mert elég szűkös volt a kispad. Szerintem most egész jó a keretünk, vannak cseréink, úgyhogy igazából jobban össze kellene szoknunk - mondta Hári Kristóf, a Nagykanizsa kézilabdázója. 

A Nagykanizsa-Nagyatád mérkőzést vasárnap 16 órától a Kanizsa Arénában rendezik, a találkozót élőben közvetítjük Youtube-csatornánkon. A papírforma a kanizsaiak mellett szól. A győzelem különösen fontos lenne, hiszen ezt követően a listavezető NEKA korosztályos csapatával, a magára találó PVSE-vel és a Hőgyésszel is rangadót vívnak a dél-zalaiak.

 

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.