Rangadón született fontos győzelem

facebook megosztás

Kimondottan éles, fordulatos találkozón nyert a férfi kézilabda NB II E csoportjának rangadója keretében a Nagykanizsa együttese.

NEKA U21 (3.) – Nagykanizsa (1.) 28-31 (16-16)

NB II E csoport férfi kézilabda-mérkőzés, 9. forduló. Balatonboglár, 100 néző. Vezette: Fekete, Hajdu.

Nagykanizsa: Oláh – Csordás 12/4, Füstös, Hári 1, Kovacsics, Szabó G. 8, Sass. Csere: Kovács A. (kapus) 1, Bognár P., Péter, Németh B. 2, Apró 2, Vadász 3, Balogh P. 1, Báder 1. Edző: Csalló Ádám.

Az alighanem már hetek óta erre a rangadóra készülő felek közül a kanizsai többször is változtatta a kezdőcsapatát, a bogláriak ellenben a csoport talán legnagyobb rangadóján villámrajttal nyitottak, tették mindezt hazai környezetben, tehát a NEKA otthonában. A vendégek szépítése után (3-1) sem találta a ritmust a kanizsai együttes, a vendéglátók meg sem álltak 9-2-ig. Nem volt azonban lefutott a mérkőzés, Csordás Marcell vezérletével a dél-zalaiak 10-8-nál lényegében már újra meccsben voltak. Vadász Márton egyenlített 11-11-nél, s onnantól lényegében ellenfele nyomában maradt a Nagykanizsa – például üres kapuba szerzett góljával, de tegyük hozzá, kiállítással is... A második harminc perc is úgy kezdődött, hogy a NEKA U21 tartotta a vezetést, Szabó Gergelyék azonban nem hagyták magukat (képünk alapján időnként védekezésükre is utalván), mi több, el is hagyták ellenlábasukat, mivel a négygólos fór már jelentett azért valamit a találkozó további menetére. A kellő rutinnal aztán le is hozták a meccset, ezzel a Nagykanizsa roppant fontos két pontot könyvelhetett el és így utazhat vasárnap a Pécsi VSE-hez.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.