Vereség a Fradival szemben

facebook megosztás

Kikapott az FTC II-től az FC Nagykanizsa. Gombos Zsolt csapata vasárnap 11 órakor játszott a fővárosi zöld-fehérek második számú együttesével. A végeredmény 1-0 lett, a győztes gólt Gágyor Domán szerezte.

foci

A Kanizsa Tv tudósítása itt indul - Klikk a képre!

Bár jó formában, de nem túl jó előjelekkel várta a találkozót a dél-zalai csapat, hiszen az amúgy is hosszú sérültlista még tovább bővült: Szilágyi Adrián húzódás, míg Kálovits Henrik betegség miatt hagyta ki a találkozót, így a Kanizsa cserekapus nélkül jött ki a Kocsis Sándor Sportközpont alaposan felázott pályájára.

Jobban is kezdték a találkozót a hazaiak, de ez csak labdabirtoklási fölényben mutatkozott meg, a bajnokin most debütáló Haála Kadának nagy bravúrt nem kellett bemutatnia. A férfias küzdelmet, de kevésbé szép játékot hozó félidő hajrája aztán a Kanizsáé lett. Ekkor két lehetősége is adódott a piros-kékeknek. Előbb Lőrincz centerezésére érkezett jó ütemben János, de a lövése éppen Őri kezébe ment. Egy perccel később János Kondorral játszott össze, utóbbi lövését lábbal védte a Fradi kapusa, majd Lőrincz érkezett a visszagurításra, de ő sem találta el jól a labdát. A két kihagyott helyzet, mint utóbb kiderült, döntőnek bizonyult.

A második félidőre jobban jött ki a házigazda, a két NB I-es visszajátszó, Baráth és Katona is gólt szerezhetett volna, de ezeket a rohamokat még megúszta a Kanizsa. Az elmúlt fordulókban sebezhetőnek tűnő dél-zalai védelem a 60. percig fegyelmezetten játszott, akkor azonban egy rosszul elvégzett bedobás után Katona ugratta ki ziccerben Gágyort, aki nem hibázott. A bekapott gól után jött tovább a Fradi, Gágyor azonban a második ziccerét már kihagyta, meghagyva ezzel a Kanizsa esélyeit.

Az összességében kevés lehetőséget hozó mérkőzésen egy komoly sansza adódott az egyenlítésre Gombos Zsolt csapatának. Egy bedobás utáni Varga beadás éppen Bence elé pattant, aki azonban közvetlen közelről a bevetődő védőt találta el. A meccs utolsó percében még kapott egy szabadrúgást a Kanizsa, amit a kapus, Haála ívelt fel, de ezt hatástalanította a hazai védelem, így maradt az 1-0.

Gombos Zsolt úgy látta, a jobbik csapat nyert, ráadásul olyan gólt kaptak, amit még utánpótlásszinten sem lenne szabad.

– Szinte alig volt átlagos teljesítmény, a többiek pedig mind alatta. Rengeteg hibával játszottunk, labdával és labda nélkül. Így nem csoda ez az eredmény. Sajnos így nem lehet mérkőzést nyerni. Ráadásul önmagunkat vertük meg ezzel a góllal. A belső védőm, egy pillanatra nem néztem oda, ez az én hibám is, nem vettem észre, pont takarásban állt a partjelző, s dobja a bedobást. Aztán az ő pozíciója üres marad, ilyen nincs…– fogalmazott Gombos Zsolt, az FC Nagykanizsa vezetőedzője.

Korolovszky Gábor szerint nem volt nagy különbség a két csapat között, a második félidőben játszottak jobban az övéi, akkor viszont korábban is lezárhatták volna az összecsapást.

– Biztos, hogy nem segítség, hogy az ellenfélnek korán kell kelni, s utaznia kell sokat és reggel kell játszani, ezt én természetesen mind elfogadom. Ettől függetlenül a felnőtt futballra készítjük a játékosainkat. Tele vagyunk 17-18 éves játékosokkal, akiknek az a dolguk, hogy minden mérkőzésen, a talán még jobb és tapasztaltabb ellenfelek ellen is, felszívják magukat. Ez sikerült ma. A vége fele már több gólt is rúghattunk volna, de örülünk mi ennek az 1-0-nak is – mondta Korolovszky Gábor, a Ferencvárosi TC II. vezetőedzője.

Az őszi szezonból még egy forduló van hátra, vasárnap a Bonyhád-Majost fogadja az FC Nagykanizsa. A tavaszi kiírásból azonban két kört előrehoztak, így novemberben még fogadják a dél-zalaiak az MTK II-t, majd az év zárásaként Iváncsára utaznak Lőrinczék.  

 

M-B.GY. 

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.