A remény gyertyája is fellángolt

facebook megosztás

Felgyúlt advent koszorújának második gyertyája. Több százan látogattak ki vasárnap este Kanizsa főterére, ahol Bizzer András alpolgármester és Makoviczky Gyula evangélikus lelkész gyújtották meg a remény jelképét.

Megtelt az Erzsébet tér vasárnap este, ahol először Szabó-Siklódi Lia karácsonyi dalaival hangolódhattak az ünnepre az érdeklődők, majd Makoviczky Gyula osztotta meg adventi gondolatait az emberekkel. Az evangélikus lelkész beszédében boldog új egyházi évet is kívánt az ünneplőknek.

– Nagyon jó fényterápia körülnézni a díszvilágításon, gyertyát gyújtani. Ezek mind nagyon fontos dolgok és jól esnek az ember lelkének. De valami egészen más fényterápiát szeretnék most megemlíteni ebben az adventben, ami sokrétű lehet. Lehet például egy történet, ami följön az emberben, akár adventről adventre, évről évre és valahogy megmelengeti a szívünket – fogalmazott Makoviczky Gyula, evangélikus lelkész.

A lelkész hozzátette, az adventi időszakban egy dal vagy egy kép jelentősége is felértékelődik az emberekben. Úgy fogalmazott, az ünnepek egyben keretet is adnak hétköznapjainknak.

gyertya

– Ahogyan az ünnepek kinyílnak előttünk, látjuk az Isten drámáját, ahogyan beleszületik ebbe a világba, ahogyan odaadja értünk önmagát, ahogyan minden ünnepünk arról szól, hogy mit cselekedett értünk az Isten, és ahogyan a zene a bőrünk alá megy, úgy történik ez a felismeréssel is. Hozzá tartozunk, ezt tette értünk. Erre várakozunk most, hogy karácsonykor betöltsön ennek az érzése – tette hozzá Makoviczky Gyula, evangélikus lelkész

Advent következő vasárnapján ismét ünnepséggel várják az érdeklődőket az Erzsébet téren, hogy együtt gyújtsák meg a koszorú harmadik gyertyáját.

 

T.CS.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.