Hagyományt szeretnének teremteni az adventi programokkal Miklósfán

facebook megosztás

Miklósfán is folytatódott az ünnepi készülődés. A településrész adventi forgatagának részeként az érdeklődőket az óvodások és iskolások műsoraival, koncertekkel és játékokkal várták szombaton délután a Mindenki Házában.

A miklósfai adventi forgatagot tavaly szervezték meg először, a nagy érdeklődés miatt pedig nem volt kérdéses a folytatás. Idén is számos programmal készültek a helyieknek a Mindenki Házában. A látogatók egy adventi koszorúkból készült kiállítást is megnézhettek az előtérben.  Pintér-Tuboly Kinga elmondta, a rendezvény célja, hogy a helyiek közösen készüljenek és hangolódjanak az ünnepre.

– Főként a gyerekeké lesz a főszerep, hiszen háromtól négyig a helyi iskola és óvoda kisdiákjai, kisóvodásai fognak nekünk produkciókat hozni, majd pedig érkezik az Igricek koncert, és a végén pedig Szirének koncert zárja majd a napot. Közte pedig még egy kis meglepetés lesz. A Játékmanó egy négyfordulós levelezős játék volt ősszel kanizsai és miklósfai gyerkőcöknek, ők fogják megkapni a díjaikat itt a program során – mondta el Pintér-Tuboly Kinga, a Mindenki Háza vezetője. 

Az eseményen elsősorban a miklósfaiakra számítottak a szervezők, azonban a környező falvakból is sokan érkeztek. Pintér-Tuboly Kinga hozzátette, nem változott sokat a program tavaly óta, de néhány újítást így is bevezettek.

advent

– Nagyjából a gerincét meghagytuk a programnak, hiszen akkor is ez egy jól működő történet volt. Igazából most, ami új, hogy hívtuk az Igriceket, hogy egy kis gyerek- és felnőttkoncertet adjanak nekünk így a karácsonyra hangolódva. Tavaly nem volt ilyen jellegű program, akkor mással készültünk – tette hozzá Pintér-Tuboly Kinga, a Mindenki Háza vezetője. 

A miklósfai adventi forgatagot jövőre már hagyományként szeretnék megtartani a gyerekek és a felnőttek számára egyaránt.

 

T.CS.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.