A havazás miatt több baleset is történt - frissítve

facebook megosztás

Megérkezett az első idei komolyabb havazás Nagykanizsára a hajnali órákban. A szélsőséges időjárás miatt több alkalommal riasztották a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársait.

Hajnali fél négy körül kezdett el havazni Nagykanizsán, és néhány óra alatt 4-6 centiméter csapadék hullott le. A Netta gépei a reggeli órákban megkezdték az utak sóval történő szórását. A havazás intenzitása az idő előrehaladtával fokozatosan csökkent, majd 12 óra körül megszűnt. A vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint munkatársaiknak délutánig összesen három esetben kellett közbe avatkozniuk baleset miatt. Az egyik eset, amely szerencsére személyi sérülés nélkül zajlott le, városunk határában történt.  

- A mai nap reggelén 7 óra körül Nagykanizsa környékéről kértek segítséget. A 74-es fő út hatos kilométerénél közel a palini városrészhez a havas úton megcsúszott majd félig-meddig az úttesten és félig az árokban állt meg egy kamion. A város hivatásos tűzoltói itt visszavontatták a rakomány nélküli nyerges vontatót az útra, ami ezután folytatni tudta útját. A műszaki mentés idejére a jelzett úton a forgalom szünetelt – tudtuk meg Kósi Zsolttól, a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatáság sajtószóvivőjétől. 

baleset

Több reggeli baleset is történt: 

Egy autó is az árokba hajtott a 75-ösön, Baknál. Irányítás mellett halad a forgalom a baleset miatt. Tetejével az árokba borult egy gépkocsi a 75-ös főút 34-es kilométerszelvényénél, Bak térségében. A vezető a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt el tudta hagyni járművét. A társhatóságok is kiérkeztek a balesethez, amely miatt irányítás mellett halad a forgalom.

Két autó karambolozott Zalaszentmihálynál, ez miatt félpályán halad a forgalom az érintett útszakaszon. Összeütközött két gépkocsi a 75-ös főút 23-as és 24-es kilométerszelvénye között, Zalaszentmihály térségében. A járművekben csak a vezetők utaztak, akik saját erejükből ki tudtak szállni a kocsikból. A pacsai hivatásos tűzoltók mellett a mentők is kiérkeztek a helyszínre, ahol irányítás mellett, félpályán halad a forgalom az érintett útszakaszon.

 

K.T. és katasztrofavedelem.hu

(Borítókép: Facebook/Szarka Sándor)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.