Klasszikus jazzkoncert Cserfőn

facebook megosztás

A Gayer Mátyás Trió adott koncertet szombaton este a Cserfő Jazz Clubban. Az előadás során az örökzöld slágerek mellett felcsendült a híres jazz-zongorista, Victor Feldman egyik darabja, de egy saját feldolgozású népdalt is hallhattak az érdeklődők.

A trió közös munkája egészen a tagok gyerekkoráig nyúlik vissza, így repertoárjuk mostanra nagyon sokszínűvé nőtte ki magát. Gayer Mátyás, az együttes jazz-zongoristája elmondta, Európa számos pontján koncertezett már, azonban a cserfői fellépések különösen kedvesek a szívének.

– 12 éves koromtól kezdve hetente jártam Cserfőre, és utána kikerültem Ausztriába, Grazba. Bécsben éltem sokáig. Most öt éve élek Londonban, de mindig nagyon jó ide visszajönni, és ez olyan nekem, mintha egy családi helyszínre jönnék vissza – nyilatkozta Gayer Mártyás jazz-zongorista. 

jazz

A trió vegyes programmal készült az estére, így a híres jazzelőadók darabjai mellett egy saját feldolgozású népdal is a repertoárba került annak érdekében, hogy minél szélesebb réteget tudjanak megszólítani.

– Nyilván a jazzhez kell egy úgymond értő közönség. Egy olyan közönség, akik régóta ismerik vagy hallgatják ezt a műfajt, de remélem, hogy a fiatalokat is meg tudjuk szólítani. Itt jelenleg a klubban is van most sok fiatal, úgyhogy bizakodó vagyok – mondta el Gayer Mártyás jazz-zongorista. 

Gayer Mátyás hozzátette, egy-egy ilyen fellépés alkalmával nemcsak a klasszikus jazzfelállást, hanem saját ötleteiket is szeretnék megmutatni a közönségnek.

T.CS.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.