A Piarista Iskolában ünnepi műsorral emlékeztek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeire

facebook megosztás

Ünnepi műsorral emlékeztek a 176 évvel ezelőtti, március 15-i eseményekre a Piarista Iskolában. Az intézményben a verses-zenés előadás mellett néptáncbemutatóval is készültek, a Szikrák Táncegyüttes közreműködésével.

A két turnusban előadott műsor szervezésében többek között Laskai Lilla, az intézmény magyar, valamint ének-zene szakos tanára is részt vett. A pedagógus elárulta, kiemelten fontosnak tartják az iskolában a nemzeti értékek őrzését, hiszen a hagyományok ápolása nagyban hozzájárulhat a diákok személyes fejlődéséhez.

- Diákjaink szívesen részt vesznek a megemlékezések alkalmával szerkesztett műsorokban, mai alkalommal a 9. B osztályosok egy verses összeállítással készültek, a felső tagozatos, valamint a gimnazista énekkarosaink együtt fognak énekelni, valamint meghívott vendégként a Szikrák Táncegyüttes is előad egy rövid összeállítást – tudtuk meg Laskai Lillától, a Piarista Iskola tanára. 

piarista

A Szikrák Táncegyüttes egy szilárdsági tánccal készült a közönségnek. A formáció több tagja egyben a Piarista Iskola tanulója is, köztük Szűcs Rebeka, aki úgy véli, kötelességük az ilyen neves napokon is őrizni a magyarság szellemét.

- Nagyon fontosnak tartom, hogy őrizzük ezeket, ugyanis szerintem így szép, hogyha megtartjuk a régi szokásokat, és ennek is megvan a saját szépsége – mondta el Szűcs Rebeka, a Piarista Iskola tanulója. 

Az intézményben nem csak március 15-ét, hanem minden jeles napot megragadnak arra, hogy diákjaikat a hazaszeretet fontossága felé tereljék.

SZ.F.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.