A Rád találtam dicsőítő csoport volt a vendége a kanizsai intézménynek

facebook megosztás

Nagyböjti lelki napot tartottak tegnap a Piarista-iskolában. A program az alsó tagozattól kezdve a gimnazistákig bezárólag az egész intézményt megmozgatta. Vendégként a Rád találtam dicsőítő csoport tartott foglalkozásokat a középiskolásoknak.

A Rád találtam dicsőítő csoport 15 évvel ezelőtt alakult egy zenészekből álló baráti társaságból. Az országot járva, a lelki napokon a fiatalságot szólítják meg. Miskolctól Nyíregyházáig, Szombathelytől Budapestig ma már 50-60 iskolával állnak kapcsolatban.

- Egy olyan új szisztémát dolgoztunk ki, ami a fiatalokhoz közel áll. A zene, a fiatal tanúságtételeink, videós tanításaink, amiken keresztül azt az üzenetet, amit 2000 évvel ezelőtt megfogalmazott az Úr Jézus, ami a szentírásban benne van, azt átadjuk nekik – tudtuk meg Sziráki Pétertől, a Rád találtam zenei vezetőjétől. 

piarista

A dicsőítő csoport 20-30 fiatallal működik együtt, rajtuk kívül pedig van egy 30-40 fős, 40-es korosztály, amely korábban tanúságtevőként, zenészként együtt dolgozott a csapattal. Zalaegerszegen heti szinten foglalkoznak egy 50 fős csoporttal, akik az utánpótlást biztosítják – így áll össze a nem kis létszámú szervezet. A Rád találtam dicsőítő csoport zenei vezetője úgy fogalmazott: a 15 évvel ezelőtt megálmodott cél most is ugyanaz, - a fiatalság életkörülményeinek változása ellenére is.

- De ugyanúgy érinti őket, hogy milyen lehet egy szerelmi kapcsolat, milyen lehet drog vagy alkohol függőségből meggyógyulni, és hogyan lehet az Istennek az útját megtalálni. Ezek a kérdések ugyanúgy megvannak az ő életükben, ezért gyakorlatilag nem nagyon kell, hogy változtassunk. Mindig egy nagyon picit formáljuk az adott környezethez, hogy mit viszünk nekik, de gyakorlatilag ugyanaz a korosztály, ugyanazok a kérdések mozgatják őket - tette hozzá Sziráki Péter.

A nagyböjti programsorozat tegnap nem ért véget a piaristáknál, mára ugyanis éjjeli zarándoklatot hirdettek az önként csatlakozó diákok és tanárok részére.

V.A.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.