„Csak a TikTok leállása zavarna” – Elérhetetlenné vált a közösségi média

facebook megosztás

Világszerte teljesen leálltak a Meta közösségimédia-oldalai kedd délután. Fél öt előtt kezdődött a probléma, ami a Facebookot, a Messengert és az Instagramot is érintette. A hiba elhárítása csaknem egy óráig tartott.

Kedden a délutáni órákban több népszerű közösségi oldal is kidobta a felhasználókat egy lejárt munkamenetet jelző hibaüzenettel, majd mintegy egy órán keresztül nem lehetett bejelentkezni. Az Index arról számolt be, hogy számos más platformon is üzemzavar lépett fel, így például a WhatsAppnál és a Microsoft Teamsnél is érkeztek bejelentések. Az egyórás szünet alatt világszerte csaknem félmillió hibajelentést számoltak. A stábunknak nyilatkozó kanizsaiak többségét nem érintette hátrányosan a leállás.

– Szerintem talán pont munkaidőben volt ez a leállás, úgyhogy talán ezért nem is volt annyira érzékelhető, mert munkaidőben meg abszolút nincs ez használva – mondta el Prémecz Orsolya.

fb

Sokan vélekednek hasonlóan, miszerint egy délutáni leállás kevésbé jelent problémát. Ezzel ellentétben Kocsmár Dávidnak egy hosszabb szünet sem okozna nehézséget.

– Ez a Meta, lehet, hogy zavarna, ha mondjuk egy hétig kiesne, de annyira nem esnék tőle hasra – tudtuk meg Kocsmár Dávidtól. 

A helyiek válaszaiból az is kiderült, hogy nem a Facebook és az Instagram leállása jelenti a legnagyobb gondot a közösségi oldalak közül.

– Egyedül talán a TikTok, ami izgatna, hogy leállna. Az egyedül, semmi más – fogalmazott Szefcsik Dzsesszika Melissza.

Este fél 6-kor a Facebook és a Messenger ismét használható volt, majd nemsokkal később az Instagramon is javították a hibát. Nem ez volt az első leállás a Facebook esetében. 2021-ben több órán át nem volt elérhető az alkalmazás.

T.CS.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.