Tavaszi hangulatot varázsolt a fesztiválra a Farkas Ferenc Énekegyüttes

facebook megosztás

Szép kikelet címmel adott koncertet a Farkas Ferenc Énekegyüttes a Tavaszi Művészeti Fesztivál első napján. A HSMK-ban tartott eseményen az évszakhoz és annak ünnepeihez kapcsolódó kórusműveket hallhatott a publikum.

Az énekegyüttes repertoárja rendkívül szélesnek számít és ezt igyekeztek bemutatni mostani fellépésükön is. Tolmácsolásukban felcsendültek vallási énekek, magyar virágdalok, az anyák napjához és a húsvéthoz kapcsolódó szerzemények, de több könnyűzenei átdolgozás is. Baráth Yvette karnagy kiemelte, folyamatosan igyekeznek új dalokat megtanulni, amelyeket örömmel mutatnak be az ilyen jeles alkalmakon.

Mindig szeretünk frissíteni a repertoárunkon, úgyhogy folyamatosan tanulunk új műveket, de a mostani alkalomra is kimondottan erre az alkalomra íródott művek is elhangoztak. Úgyhogy mondhatom, hogy nagyon sok új darab szerepelt a műsorunkban – hangsúlyozta Baráth Yvette, az énekegyüttes karnagya.

A formáció 1991-ben alakult, és többször is lépett fel a Tavaszi Művészeti Fesztiválon. A tagok úgy látják, egy olyan erős közösségről van szó, amelyhez érdemes volt csatlakozniuk az elmúlt években.

 – A közös éneklés, az egy célért való munka néha sziszifuszi, de a végén általában az ilyen jó hangulatú koncertek mutatják, hogy van értelme ennek a munkának – emelte ki Horváth László.

A Farkas Ferenc Énekegyüttes fellépésére megtelt a HSMK első emelete. A hangversennyel bővebben foglalkozunk kulturális magazinműsorunk későbbi adásában.

 

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.