Hatalmas területen dolgoztak a tűzoltók a bagolai szemétlerakóban - frissítve!

facebook megosztás

Mintegy 1000 négyzetméteren égett a szemét a bagolai hulladéklerakóban szombaton. 6 település tűzoltói érkeztek a helyszínre, az oltás mintegy 7 órán keresztül zajlott. Egyúttal a katasztrófavédelmi mobil labor is kiérkezett, a környező településeken végzett méréseik szerint azonban nem kerültek káros anyagok a légkörbe.

tűz

A bagolai szemétlerakóban vármegyei viszonylatban is gyakorinak számítanak a tűzesetek, évente legalább egy, de inkább két alkalommal riasztják a szakembereket ilyen indokkal. Szombaton hajnali 4 és 5 óra között csaptak fel a lángok, amiknek a megfékezésén a kanizsai, a zalakarosi, a letenyei, és a pacsai hivatásos tűzoltók dolgoztak, valamint Zalaegerszegről és Keszthelyről is segítették a munkát. Stábunk 8 óra 40 körül érkezett a helyszínre, akkor még javában folyt a parázsló részek átforgatása és oltása.

- A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Műveletirányító ügyeletére szombaton hajnalban érkezett jelzés, miszerint a Nagykanizsa külterületén található bagolai hulladéklerakóban 1000 négyzetméteren meggyulladt a szemét. A helyszínre hat városból érkeztek tűzoltók, Keszthelyről, illetve Zalaegerszegről vízszállítók is, és nagyjából a hajlani órák óta zajlik a tűz oltása, 6 vízsugárral dolgoznak a tűzoltók jelenleg is, a munkájukat kettő munkagép is segíti, hogy minél gyorsabban sikerüljön felszámolni a káresetet. Jelenleg a fiúk azon dolgoznak, hogy befejezzék azt a munkát, amit a hajnali 4:45-ös jelzés óta elkezdtek. Nagyjából még egy 2-3 óra, amíg ezt a tüzet sikerül megfékezni, egyébként lánggal égés már nincs a területen, ezt sikerült megfékezni – mondta el Kósi Zsolt, a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. 

SZ.F.

(Képek: Szabó Fanni)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.