Mi áll a tanuszoda akadályában Letenyén?

facebook megosztás

A készülőben lévő letenyei tanuszodával kapcsolatos kérdések és válaszok, valamint egyéb helyi, közéleti témák kerülnek terítékre mai, Kibeszélő című magazinműsorunkban. A műsorvezető, Tar Mihály vendége Farkas Szilárd, a mura menti település polgármestere lesz.

Igény volt a helyiek részéről a létesítményre, emellett jogszabály írja elő, hogy a járási székhelyeken tanuszodákat kell létesíteni, a szükséges úszásoktatás elősegítésére. Letenye városa és a helyi önkormányzat képviselői is örömmel vették a lehetőséget. A testületnek egy feladata volt: a kiválasztott helyszínt az állam tulajdonába kellett átadni – emelte ki Farkas Szilárd, a Kanizsa Médiaház stúdiójában. A szerződéseket Budapesten írták alá, és 2021-ben elindulhatott a beruházás. Az objektum kisebb technikai fennakadások után készült el.

- Elkészült az impozáns épület, tényleg nagyon szép épületről van szó. Kettő tanmedencével, illetve a kiszolgáló helyiségekkel. Tartottunk helyszíni bejárást, meghívták Letenye város önkormányzata képviselőit is, illetve a beruházás képviselőit, a leendő üzemeltetőt, és megtekintettük, hogy valójában hány százalékos előrehaladás volt prognosztizálható. Ott megállapítottuk, hogy 85-90 százalékban készen van az uszoda. És arra számítottunk, hogy hamarosan megkezdődhet a műszaki átadás-átvétel – fogalmazott Farkas Szilárd, Letenye polgármestere. 

kibeszélő

Az egész beruházásnak jelenleg egy olyan akadálya van, hogy nincs víz a tanuszodában, ezért a műszaki átadás-átvétel nem kezdődhetett meg – hangsúlyozta Farkas Szilárd. Hogy ennek mi áll a hátterében, az egy nagyon érdekes kérdés – fogalmazott Letenye polgármestere.

- Tudjuk azt évekre visszamenőleg, hogy Letenye ivóvíz-hálózata, közmű hálózat felújításra szorul, és azt gondolom, a 24. órában vagyunk. Amire nyilván az önkormányzat is felhívta az üzemeltető figyelmét. Jelen pillanatban elmondható az is, hogy Letenye város önkormányzata megpróbál mindent annak érdekében megtenni, a saját keretein belül, hogy minél előbb megtörténjen az ivóvíz kút felújítása – tette hozzá Farkas Szilárd. 

Az elmondottak alapján tetemes összegről van szó a megvalósításhoz. A teljes, vágatlan felvételt láthatják nézőink mai Kibeszélő című magazinműsorunkban, valamint a Kanizsa Médiaház youtube csatornáján.

V.A.

(Kép: Kanizsa TV)

 

 

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.