Új főigazgató a kanizsai egyetem élén

facebook megosztás

A jövőben Gerencsérné Berta Renáta látja el a főigazgatói feladatokat a Pannon Egyetem Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban. A korábbi főigazgatóhelyettes Kaszás Nikolettától veszi át a kanizsai kampusz irányítását.

2014-ben, a Soós Ernő Víztechnológiai Kutató-Fejlesztő Központ megalakulásakor kezdte el a munkát a Pannon Egyetem kötelékében Gerencsérné Berta Renáta, aki az elmúlt években főigazgató-helyettesként is dolgozott az intézményben. Az új vezető kiemelte, az elmúlt években több angol nyelvű szakot is elindítottak, így vezetésével a kanizsai kampusz célja, hogy növeljék a külföldi hallgatók számát a PEN-en. Ennek érdekében igyekeznek nemzetközi eseményeken is részt venni.

- Voltunk már Zágrábban, ezt szeretnénk továbbvinni, nemcsak Horvátország, Szlovénia, hanem Ausztria irányába is, hiszen a határközelségünk lehetővé teszi azt, hogy a határ menti régióba eljuttassuk azt az információt, ami itt a PEN-en megtalálható. Ezt szeretnénk továbbvinni, nemcsak edukációvásárokon, hanem ipari vásárokon is. Több olyan jelentős nemzetközi vásár van a nemzetközi térben, ahol rengeteg ipari szereplő vesz részt és szeretnénk ott is megszólítani a szereplőket – mondta el Gerencsérné Berta Renáta, a PEN Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ megbízott főigazgatója. 

Fontos kérdésnek számít Gerencsérné Berta Renáta szerint, hogy alkalmazkodjanak a digitalizációhoz, valamint élmény- és projektalapú oktatást tudjanak megvalósítani. Kiemelte továbbá, hogy a hallgatói élet további fellendítésén is igyekeznek dolgozni, hogy az oktatás mellett a minőségi rendezvények miatt is vonzó célpont legyen a PEN határon innen és túl.

- A kollégiumi élet az különösen fontos az ő számukra, hiszen ott élnek és a következő éveket ott töltik a kollégium falai között. Ezt szeretnénk nekik minél inkább és lehetőséget biztosítani, hogy minél inkább eljöjjenek a rendezvényeinkre. De nekik is külön szervezünk olyan rendezvényeiket is, amihez a hazai hallgatóink is tudnak csatlakozni – tudtuk meg Gerencsérné Berta Renátától. 

A PEN megbízott főigazgatója hozzátette, várakozásaik szerint a kampuszra jelentkezők száma előreláthatólag kevesebb lesz, mint egy évvel korábban. Ennek oka, hogy a szakiskolákban idén debütál az új oktatási rendszer, amely miatt sokan egy ötödik tanévet töltenek középiskolai tanulmányaikkal.

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.