Győzelem a Paks ellen, egyre közelebb az újabb bronz

facebook megosztás

Őrzi harmadik helyét a tabellán az FC Nagykanizsa. Gombos Zsolt együttese ezúttal a Paksi FC II-t múlta felül 2-1-re az Olajbányász-stadionban. A szezonból még három meccs van vissza és a dél-zalaiak előnye négy, valamint öt pont a Dunaföldvár és a Kaposvár előtt.

A szigorított MLSZ szabály, valamint a vasárnapi NB I-s meccs miatt, ezúttal visszajátszók nélkül érkezett a Paks Kanizsára, ráadásul vezetőedzőjük is eltiltását töltötte. Gombos Zsolt három helyen változtatott a legutóbbi győztes csapaton. A Fehérvár ellen mesterhármast szerző Lőrincz Bence a vasárnapi meccset is aktívan kezdte, már az első percekben is volt egy megpattanó lövése. A vendégek azonban ezúttal is bátor, támadófocival rukkoltak elő, az első 15 minutumban Marosi előtt adódott óriási ziccer, de Kálovits nagy bravúrral védett.

foci

Ami kimaradt az egyik oldalon, azt megbüntették a másikon: a 30. percben Szökrönyös végezhetett el két szögletet egymás után, és a második megtalálta az ötösön jól berobbanó Lőrinczet, aki megszerezte a vezetést.

A fiatal paksi csapat azonban nem esett össze, főleg a széleken próbáltak a Kanizsa mögé kerülni és Pesti Zoltán játékában benne volt a gól. A jó színvonalú találkozón újabb találat azonban nem esett a szünetig.

A vendégeknél Marosi könnyen nyerőember lehetett volna, hiszen a második játékrészben is akadt egy ziccere a fiatal csatárnak, de akkor sem választott jó megoldást. A Kanizsa továbbra is a bal oldalán volt aktív, de Lőrincz elfutásai kezdetben nem hoztak újabb gólt. Ez a 60. percben változott meg. Akkor Varga Dominik kapott jó passzt Godzsajevtől, a fiatal szélső védő pedig Lőrincz felé ívelt, a kanizsaiak házi gólkirálya aztán szép mozdulattal duplázta meg csapata előnyét.

Gyorsan visszajött viszont a meccsbe a Paks, hiszen alig 8 perccel később, Varga Dominik kezére pattant a labda, amiért járt a büntető a vendégeknek. A tizenegyest Pesti értékesítette. 2-1 után a Paks sokat tett az egyenlítésért, de igazán komoly helyzete nem adódott a vendégeknek. A Kanizsa részéről a csereként beálló Major zárhatta volna le a párharcot. A támadó szépen futotta le a védőjét, a kapussal szemben azonban rossz megoldást választott. 2-1 után feszült légkörben zajlott a meccs, ötször is villant a sárga lap, egy alkalommal pedig kisebb dulakodás is kialakult a vendég padnál. A hosszabbítás utolsó percében még kapott egy szabadrúgást a Paks, de az ívelt labdát levédekezték a hazaiak, így otthon tudta tartani mind a 3 pontot az FC Nagykanizsa.

foci

Kindl István eltiltása miatt, Pámer Krisztián irányította a vendégeket. Az asszisztensedző szerint a rutin döntött a vasárnapi találkozón, hiszen náluk rendre előfordulnak a mostanihoz hasonló védelmi hibák és kihagyott ziccerek.

– Olyan meccset játszottunk, mint amilyet szoktunk. Aranyos vesztesek voltunk a mai meccsen is. Mezőnyben nem mondhatom, hogy nagyon jól játszottunk, de partiban voltunk a Kanizsával. Viszont ők a hibáinkat kihasználták – mondta el Pámer Krisztián, a Paksi FC II. asszisztensedzője. 

Gombos Zsolt nem volt túl elégedett az övéivel, hiszen fásultnak látta a csapatát. A legfontosabb cél, a három pont megszerzése azonban így is sikerült. A kanizsai vezetőedző kiemelte: ennél játékban több kell a hátralévő fordulókban.

- Fásult, enervált volt a csapat. Nem tudom, hogy ennek mi az oka. De jövő héten adok nekik egy plusz pihenőnapot. Egy küzdős meccs volt, nagyon jó focit játszott az ellenfelünk. A legfontosabb az, hogy sikerült itthon tartani a három pontot – tudtuk meg Gombos Zsolttól, az FC Nagykanizsa vezetőedzőjétől. 

A Kaposvár és a Dunaföldvár is nyert, így a különbség nem változott a csapatok között a harmadik helyért vívott küzdelemben. A Kanizsa vasárnap idegenben, a jelenleg kieső helyen álló Szekszárdhoz látogat.

M-B.GY.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.