Kanizsa DKK: Helytállás erősebb ellenfelek ellen

facebook megosztás

Egy győzelemmel és két vereséggel zárta a Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság főtáblájának második fordulóját a Kanizsa DKK kosárlabdacsapata. A fiatal dél-zalai tehetségek a Dávid Kornél Akadémia korosztályosain kerekedtek felül.

Nagy fegyverténynek számított, hogy a kanizsai fiatalok bejutottak a korosztály 16 legjobb csapata közé egy kiemelt bajnokságban. A szakvezetés célja az volt, hogy mérkőzést tudjanak nyerni a zalakarosi fordulókban és ez már az első napon összejött, amikor a fehérvári, Dávid Kornél nevét viselő akadémiai csapatot 80-39-re legyőzték. A Csata DSE B-csapata ellen nem jött ki a lépés és a fővárosiak fölényesen nyertek. A dél-zalaiak az utolsó körben a Rátgéber Kosárlabda Akadémiával néztek farkasszemet, a pécsiek már az első félidőben nagy különbséggel vezettek, ám a Vadmacskák a meccs második felében tartani tudták a lépést. A meccs legjobbja a 25 pontos Szabó Herta volt, aki csapattársához, Perkó Tamarához hasonlóan, bekerült a korosztályos válogatottba.

kosár

- A mai mérkőzés szerintem egész jól sikerült, jól össze tudtunk játszani a csapattal és a védekezésünk is jó volt. A tegnapi meccsek annyira nem voltak jók, de a Dávid Kornél Akadémiát elég sokkal vertük – tudtuk meg Szabó Hertától, a Kanizsa DKK U14-es csapat kosárlabdázójától. 

Czeglédi Károly elégedetten értékelte a lejátszott három meccset, mivel szerinte tanítványai megállták a helyüket a nívós ellenfelekkel szemben.

- Tulajdonképpen a csapat egy az egyben nem marad együtt. Van két korosztályos válogatottunk, ők már jövőre kadettkorúak lesznek. De igazából a rutinszerzés mindig jól jön és kell, gyakorlatilag jövőre a serdülőcsapatnak ez egy nagyon nagy tanulás és nagyobb tanulság - fogalmazott Czeglédi Károly, a Kanizsa DKK U14-es csapat vezetőedzője. 

A korosztályos kanizsai csapat legközelebb május 18-án lép pályára az országos bajnokság aktuális fordulójában.

K.T

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.