Tovább bővül a nemzetközi birkózó együttműködés

facebook megosztás

A hollandiai Utrechtben működő birkózó klub képviselői még tavaly decemberben egy lengyelországi versenyen keresték meg Szatmári Zsoltot, hogy segítse a németalföldi tehetségek felkészülését. A magyar válogatottnál is tevékenykedő szakember örömmel fogadta el a felkérést. – Hollandiában leginkább ugyanúgy a kötöttfogásra helyezik a hangsúlyt, mint Horvátországban. S miután nagyon sok lányt bevonzottak az egyesületbe, akik egyébként egészen ügyesek is. Szerették volna, ha kicsit tovább tudják magukat képezni szabadfogásban. S már decemberben megbeszéltük, hogy ebben az időpontban, február végén eljönnek hozzánk és egy egész hetet töltenek itt. Úgy tudom, hogy Zalakarosban foglaltak maguknak szállást, s ők még ott külön is edzenek - említette Szatmári Zsolt, a Kanizsai Birkózó Sportegyesület vezetőedzője.

Az egyhetes kanizsai és zalakarosi edzőtáborba – két felnőtt kíséretével – 10 holland fiatal érkezett. Közülük az egyik legtehetségesebb a magyar felmenőkkel rendelkező Réka Van Os. – Az anyukám magyar és az ő anyukája, a nagymamám is magyar. S minden vakáció alatt Magyarországra jövünk. S beszélek magyarul is.

Az utrechti birkózók szombaton utaznak haza, addig napi két edzéssel készülnek a holland és a német megmérettetésekre. Az egyre több nemzetközi megkeresés mellett a kanizsai edzők kiváló munkáját a hazai eredmények is igazolják, hiszen nemrégiben az U23-as bajnokságokon Egyed Zsanett ezüst-, míg testvére, Balázs bronzérmet szerzett.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.