Középszinten is szóbeliznek már a maturandusok

facebook megosztás

A Mező-gimnáziumban tegnap kezdődött a megmérettetés, a fiatalok magyarból, történelemből, idegen nyelvből, valamint egy választható tárgyból adnak számot tudásukról.

Volt még mit átbeszélni a 12. béseknek a szóbeli kezdése előtt. A mezősök közül sokan tettek előrehozott, valamint emelt szintű érettségi vizsgát. Ma középszinten feleltek a diákok, a legtöbben angolból, történelemből és magyarból. – Általában az irodalom tételeket jobban szeretik, mint a nyelvtant. A lírát kevésbé, inkább az epikát, a novellaelemzéses, drámai tételeket jobban szeretik - említette Gerócs Barbara, a 12. bések osztályfőnöke és magyartanárja.


Magyarból, történelemből, idegen nyelvből, valamint egy választható tárgyból szóbeliztek ma a mezős diákok

A végzősök közül Szabó Fanni elmondta: én mindent megtettem, amit tudtam. De persze az utolsó napokra hagytam a legtöbbet... Próbáltam minden tételt többször elolvasni, és odafigyelni mindenre, hogy emlékezzek is valamire. Remélem, sikerülni fog. A mezősök közül választható tárgyként többen a társadalomismeret mellett tették le a voksukat. – A társadalomismeret társadalomtudománnyal foglalkozó tantárgy, kivált a történelemből, régen történelem és társadalomismeret volt a tantárgy neve. Most már lehet külön, fakultációval választani a társadalomismeretet. Én azért választottam, mert a projektmunka egy jó lehetőség volt az írásbeli rész teljesítésére - fogalmazott Kovács Roxána.

A középszintű szóbeli érettségi vizsgák június 28-ig tartanak.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.