Liebig dézsája és a szélsőségesek

facebook megosztás

Az agrokémia szerint a növények vagy állatok növekedését mindig a minimumban lévő környezeti tényező határozza meg. Ezt olyan dézsával szokták szemléltetni, amelynek dongái különböző magasságúak, ezért a dézsát csak a legalacsonyabb donga szintjéig lehet vízzel megtölteni.


A szoci-párbeszédes polgármester a zuglói városházára már kitűzte a szivárványos zászlót. Az összeborulás ezt szánja Kanizsának is… (Fotó: Karácsony Gergely közösségi oldala)

Állna ez a kanizsai szivárvány koalícióra is? Régi megfigyelés: egy rohadt alma megrohasztja az egész ládát. Azt sem felejtjük, az elmúlt évtizedek szocialista-liberális kormányai alatt hányszor szenvedte meg az ország: a farok csóválja a kutyát. Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel, így Medgyessy. Nem sokáig maradhatott a szocialisták kormányfője… Az egészségügy privatizációja, széfek a kórteremben, vizitdíj? Az ebbe a népszavazás nyomán belebukó Gyurcsánynak a kivetítőn keresztül üzente az SZDSZ koalíciós egyeztetésért felelős államtitkára: Nem azt mondták Feri, azt mondták, hogy menj a p...ába, valljuk be...!  (Google keresés Horn Gáborra, első találat.)


A legalacsonyabb donga, avagy a leggyengébb láncszem határozza meg a szintet. Legalja.hu?

Ha ketten nem tudtak együttműködni, hogyan várhatnánk ezt ötüktől? Akad persze, amiben versenyeznek egymással: például a meleg lobbi kiszolgálása. A minapi fővárosi előválasztási komédia során a három versenyző egymást túllicitálva nyomta a homoszexuális propagandát. Közülük a szoci-párbeszédes a zuglói városházára már kitűzte a szivárványos zászlót. Ne legyen kétségünk, ha ők kaparintanák meg a helyi kormányrudat, ez várna Kanizsára is.


Gyurcsányné gyermekeivel a melegfelvonuláson. Kiskorú veszélyeztetése esetén is véd a mentelmi jog? (Fotó: Dobrev Klára közösségi oldala)

Félreteszik alapvető ideológiai ellentéteiket – fogalmazott a hajdan jobb napokat látott alakulat megyei vezetője, azaz az elvek, értékek helyett kizárólag a listás helyekről várható tiszteletdíj érdekli az elvtelen elvtársakat. Csak kérdés, választóik lenyelik-e, hogy politikusaik a megkérdezésük nélkül szélsőségesekkel bútoroznak össze. A baloldali polgárok többsége is heteroszexuális, és nem szeretné, ha gyermekét, unokáját természetellenes irányba terelnék. A pártvezetőket azonban, úgy látszik, ebben is a külföldi megrendelőiknek való megfelelési kényszer vezeti. Akár a bevándorlás kérdésében, hiszen abból sem kér szimpatizánsaik többsége.

Nyugaton a baloldal már le is cserélte választóit – a migránsokra. Itthon ezt nem tudja megtenni, maradnak hát a szexuális kisebbségek. Mit tehetnek ilyenkor a hagyományosan, emlékeik szerint a ballal rokonszenvezők? Ha még valamennyire lojálisak, otthon maradnak. Vagy saját jól felfogott érdekeik szerint a folytatásra szavaznak. „Csakazértis” protest-szavazás, zsigeri Orbán-gyűlölet munkálhat ugyan, de kormányváltó hangulat nincsen. Ellenzékváltó hangulat annál inkább. Ezt mutatja egy olyan viccpártnak, mint a Kétfarkú Kutya idén májusi eredménye: többet kapott az LMP-nél. (Igaz, kevesebbet, mint a Mi Hazánk.)

Természettudományos megfigyeléssel kezdtem, azzal is zárom. A természet nem szereti a légüres teret. A vákuum helyére – azaz, ha nem megyünk el szavazni – a szélsőségesek jönnek. A legutóbbi két választás tanulsága azonban az, a nagy részvételi arány a Fidesznek kedvez.

Papp János

Nem mi mondtuk!

Az óriási tech-cégek sajátos algoritmusuk szerint valahogyan túlnyomó többségükben balliberális cikkeket küldenek nekem. Így kaptam meg a tetemes anyagi támogatás okán csak Soros-blogként emlegetett 444 szalagcímét: A Momentum támogatja Debrecenben a neonáci jobbikost. A 24.hu pedig a Momentum botmixeres EP-képviselőjének újdonsült kabinetvezetőjét szólaltatta meg. Szerinte: Ha valaki csak az összefogásra építi a politikáját, az nem vezet sikerre.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.