Tanévnyitó a PEN-en

facebook megosztás

109 első évfolyamos hallgató kezdte meg tanulmányait a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán. A délelőtti tanévnyitón elhangzott, csaknem hetven százalékuk az informatikai képzések valamelyikét választotta. Huszadjára rendeztek tanévnyitó ünnepséget a PEN-en. 2000-ben indult útjára a kampusz. Az egyetem azóta folyamatosan bővül, nemrég egy ipari-informatikai labort adtak át, melyet az oktatásba is bevonnak, továbbá egy új szak is indult idén a kampuszon. - Több éves álmunk vált valóra azzal, hogy vízügyi üzemeltető mérnök szakot tudtunk az idén indítani. Azt gondolom, hogy ez egy nagyon jövőbemutató szak, és minden olyan fiatalt várunk, aki felelősen gondolkozik. Az egyik legnagyobb természeti kincsünknek, a víznek a hasznos és megfelelő felhasználásával kapcsolatos mérnöki tudást szerezhetnek a hallgatók ezen a képzésen. Ezenkívül nagyon szép számban vannak pénzügy és számvitel szakos hallgatók is az idei évben, illetve gépészmérnökök, ők levelező tagozaton tanulnak majd – fogalmazott Dr- Tóth-Kaszás Nikoletta a PEN kampuszigazgatója.


A Pannon Egyetem egy sikeres időszak kapujában áll, hiszen idén komoly feladatok várnak az intézményre

A megnyitón az elnökség bevonulása után Balogh László, a humán bizottság elnöke köszöntötte a hallgatókat. - Tiszta, jó szívvel üdvözöljük a kanizsai városlakók és a tágabb környék nevében is a 19 éves kanizsai felsőoktatást, amely mára 400 hallgatót számlál. Különös figyelemmel és szeretettel köszöntöm a Pannon Egyetem nagykanizsai kampuszának minden elsőéves hallgatóját. 1998-tól, mint önkormányzati képviselő, humán bizottsági elnök, a Batthyány Lajos Gimnázium igazgatóhelyettese vagy igazgatója, sokszor közelről figyelhettem azt a szerves fejlődést, amely eljuttatta a PEN-t a mai erős állapotig ­– mondta Balogh László a humán bizottság elnöke.

A Pannon Egyetem egy sikeres időszak kapujában áll, hiszen idén komoly feladatok várnak az intézményre. - A Pannon Egyetem aktívan részt vett az Európa Kulturális Fővárosa 2023 Veszprém cím elnyerésében és az egyetemre komoly feladat hárul. Nagykanizsán is vannak olyan szakjaink, képzéseink és oktatóink, akik a programban aktívan részt tudnak venni. Természetesen az új hallgatók részvételére is számítunk – hangsúlyozta Gelencsér András a Pannon Egyetem rektora. A rektor a Híradónak elmondta, a kanizsai felsőoktatás a régió szempontjából meghatározó jelentőségű. Hozzátette, az intézmény idén a kutatás-fejlesztés és az innováció területén is új lendületet vesz.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.