Siker a tavaszi szezon rajtja előtt

facebook megosztás

Bajnoki főpróbáját tartotta az FC Nagykanizsa NB III-as labdarúgó együttese az Olajbányász-stadionban, melynek keretében a szlovén második vonalban szereplő Nafta 1903 Lendava legénységét fogadta.

FC Nagykanizsa – Nafta 1903 Lendava 2-1 (1-1)

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés. Nagykanizsa, 70 néző. Vezette: Barna G. Gólszerzők: Kovács Gy. (22.), Hampuk (75. - 11-esből), illetve Novinic (19.).

Nagykanizsa: Horváth M. (Borsi) - Bagó B., Simonfalvi, Major, Horváth B. – Szegleti, Béli M., Kovács Gy. - Ekker, Herzsenyák, Lőrincz (Kretz). Pályára léptek még: Baráth M., Gerencsér A., Vlasics D., Hampuk. Vezetőedző: Koller Zoltán.


Szegleti Gergely (piros szerelésben) a lendvaiak ellen is többször próbálkozhatott a bal oldalon beadással

Fotó: Polgár László

Jövő vasárnap rajtol az NB III-as labdarúgó bajnokság tavaszi idénye, ennek jegyében fogadta már az FC Nagykanizsa csapata a lendvaiakat, akik a Szlovén Kupa elődöntőjében lesznek érdekeltek március közepén. A kanizsaiaknál a csatár Vittman Ádám szerelést sem öltött, hiszen sípcsont-sérülése van információink szerint (a rajtra ugyanakkor rendbe jöhet), de Lőrincz Bence sem sok időt töltött a gyepen, hiszen már a kezdeti percekben megsérült a bal térde. A szlovéniaiak talán valamivel határozottabban kezdtek - miközben a kanizsaiak is veszélyeztettek – és a 19. percben Mitja Novinic révén meg is szerezték a vezetést. Három perccel később Herzsenyák Áron kapufáját követően Kovács György egyenlített egy jobb lábas lövéssel, s onnan a meccs is kiegyenlítettebb lett. Döntetlennel fordultak tehát a felek, hogy aztán a második félidő is az elsőhöz hasonlóan alakuljon. Próbálkozott a Nafta is, de aztán a játék áttevődött az ő térfelükre, a Kanizsa pedig a hajrába fordulva Hampuk Ádám büntetőből szerzett góljával meg is szerezte a vezetést, mi több, ez később a győzelmet is jelentette a hazaiak számára. A bajnoki főpróba tehát - a jövő vasárnapi Puskás II elleni tavaszi idénynyitó előtt - a dél-zalaiak számára jól sikerült, egyben bizakodva is várhatják a folytatást.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.