Hársból faragott magyar címerrel lepte meg Horváth „Mákos” Ferenc a nagykanizsai evangélikus gyülekezetet

facebook megosztás

Immár hagyomány, hogy civilekkel rúgják a bőrt a történelmi egyházak kanizsai képviselői a téli hónapokban a kiskanizsai tornateremben. Az ökumenikus csapat tagjai nemcsak a pályán, de azon kívül is jó kapcsolatot ápolnak Horváth „Mákos” Ferenccel.

A kiskanizsai cukrász, fagyizótulajdonos a labdarúgás mellett már hosszú ideje hódol másik szenvedélyének, a fafaragásnak. Legutóbbi alkotásával a papok és lelkészek csapatának oszlopos tagját, Makoviczky Gyulát és az evangélikus gyülekezetet lepte meg. – A faragás ötlete az ökumenikus imahét után jött. Az egyik misén én is részt vettem és akkor fogalmazódott meg bennem, hogy milyen szép lenne, ha faragnék egy címert. Az egyik foci után említettem a lelkész úrnak, ő pedig nagy szeretettel fogadta és biztatott, hogy csináljam meg – mondta Horváth „Mákos” Ferenc.


Az alkotás húsvétra készült el és a jövőben a gyülekezeti termet fogja díszíteni

A hársfából faragott, virágokkal díszített címert a gyülekezeti teremben helyezik el. – Tudtam róla, hogy készül, hiszen szó volt róla. Feri kérdezte is, hogy lehet-e, örömmel fogadjuk-e. De azt igazán nem gondoltam, hogy pont húsvétra készül el. Végül tehát húsvéti ajándék lett a gyülekezet számára és nagy becsben fogjuk tartani – árulta el Makoviczky Gyula evangélikus lelkész. Horváth „Mákos” Ferenc ígéretet tett, hogy a református és a katolikus gyülekezet számára is készít egy-egy címert a közeljövőben.  

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.