Népszerű a termelői piac Újudvaron is

facebook megosztás

Sokan voltak a hétvégén az újudvari piacon. A 25 árusító hellyel rendelkező szabadtéri vásárt minden hónap harmadik szombatján tartják. Az újudvari termelői piac 2019 szeptemberében nyitott meg. Bár a koronavírus miatt jó ideig zárva volt, de az újranyitás óta nagy népszerűségnek örvend a vásár.

– A piacra a termelők 40 km-es körzetből szállítják ide áruikat. Dél-Zalából, kisebb falvakból. Akik ott élnek és feleslegeiket megtermelik, ők hozzák ide piacunkra termékeiket. Minőségi termékeket kínálnak. Amit a vásárlók értékelnek és ezért visszatérő vevőink vannak, akik rendszeresen meglátogatnak bennünket minden hónap harmadik szombatján - mondta el Jakab Sándor polgármester. 

A piacon - egyebek mellett - sajtféléket, különböző húsokat, mézeket, kisüzemi sört, valamint különböző szörpöket is találhatnak az érdeklődők.

– Az akácvirágszörp különlegessége talán az, hogy idén az akác elfagyott és nagyon kevés virág volt. Elég érdekes íze van, hasonló a bodzaszörphöz, de mégsem teljesen olyan - fogalmazott Méhes Barbara termelő.

A vásárlókat minden hónap harmadik szombatján, reggel 9-től délután 13-ig várják a termelők.

G.D.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.