Tigris tank védi a Puncs fagyizót

facebook megosztás

Augusztus végéig egy Tigris tank védi a Puncs fagyizót. A Gulyás Béla által készített miniatűr német nehézpáncélos már érkezésekor nagy feltűnést keltett a városban, és azóta igazi közönségkedvenccé vált a valódi lánctalpakon közlekedő harckocsi.

Már több mint 12 ezren látták azt a videót, amin pár nappal ezelőtt Gulyás Béla megtankolja a minitankot. A harckocsi az üzemanyagvétel után - természetesen teherautóval - Kiskanizsa felé vette az irányt.  

Eredetileg lábhajtásos verzióban készült volna el a második világháború sokáig legyőzhetetlennek tartott tankjának másolata, azonban az ötlet megszületése után több felajánlást is kapott az alkotó, aki így a motoros megoldás mellett döntött. A modell egy éve készült el, pár hónapja azonban új, az eredeti tankkal megegyező festést kapott.

– Nagykanizsán van nekem több pedálos kisautóm, s úgy döntöttem, hogy legyártom ezt a kis Tigris tankot pedálos változatban. S az első hét után már elkezdtük áttervezni, hogy kicsit nagyobb, s erősebb legyen. Aztán kaptam bele a haverjaimtól motort, egy Opel Kadett 1200 köbcentis benzinmotor van benne, a gyári, ötsebességes váltójával. Tárcsafékek kormányozzák, s külön kardántengelyek hajtják – fejtette ki Gulyás Béla.

A tank egy régi barátságnak köszönhetően állomásozik most a Puncs fagyizó szomszédságában.  

– Bélával 4 éve ismerkedtem meg, amikor volt nálunk egy jótékonysági süteményakció, s a Béla elhozta a pedálos járműveit. Innen a barátság. A múlt héten volt egy repülős nap a reptéren, ezt követően mondta, hogy nagyon szívesen itt hagyja a tankot – mondta el Horváth „Mákos” Ferenc, a Puncs fagyizó tulajdonosa.

A kiskanizsai iskolások körében is nagy sikere van a nehézpáncélosnak.

– Legjobban az tetszett, hogy tud menni magától, azaz ha irányítjuk, vezetjük. S nagyon jól néz ki – árulta el Horváth Hanna, a Kiskanizsai Általános Iskola diákja.

A minitank pár hétig még biztosan Kiskanizsán marad, augusztus 28-án azonban már Nagyrécsén, a mesefesztiválon nézhetik meg az érdeklődők.

M-B. Gy.

(Borítókép: Kanizsa TV)  

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.