Nagykanizsa nagyobb városrészeiből közvetlen eljutást biztosító buszok indulnak a vasútállomásra

facebook megosztás

Február 1-jétől kedvezőbben csatlakozó autóbuszjáratok biztosítják Nagykanizsán a vasútállomás elérését. A Volánbusz Zrt. szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményében továbbá az áll: A MÁV és a Volánbusz egységes stratégiai irányításának köszönhetően a decemberi menetrendváltás után a helyi közlekedésben folytatódik a vasúti és autóbuszos menetrendek összehangolása.

Az új menetrend szerint Nagykanizsa nagyobb városrészeiből közvetlen eljutást biztosító helyi járat indul a vasútállomásra, amely lehetővé teszi az InterCity vonatok átszállások és várakozások nélküli elérését. 2021. február 1-jétől a 18-as járatok mellett a 20-as és 21-es, illetve az új 22-es járatok is a vonatokhoz igazodnak, így Nagykanizsa legnagyobb lakóterületeiről átszállás nélkül közelíthető meg a vasútállomás – olvasható a Volánbusz Zrt. sajtóközleményében.

– Kértük a Volánbuszt, hogy a város különböző városrészeiből közvetlen eljutást biztosítson. Nyáron ezt nem tudta megoldani valamiért. Olyan számokat hozott a közgyűlés elé, amelyekkel nyilván nem lehetett ezt bevállalni. És fél év kellett, hogy kiszámolja azt, hogy a 20-as, 21-es busz útvonalának kicsi eltérítésével – ezzel megoldható, hogy néhány vonathoz  jöjjön közvetlen buszjárat. Ez megoldja részben az északi városrész, a keleti városrész egy részének közlekedését – nyilatkozta Horváth Jácint önkormányzati képviselő, a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke.

Horváth Jácint elmondása szerint vannak még városrészek, ahonnan autóbusszal továbbra is átszállással lehet elérni a vasútállomást – a javaslatuk szerint Nagykanizsán is vezessék be azt a több városban már működő lehetőséget, hogy a jegy megváltása ne az adott vonalra szóljon, hanem időarányosan lehessen felhasználni.

A tömegközlekedéssel kapcsolatos hír ügyében megkerestük Balogh László polgármestert is, akinek közösségi oldalán kaptunk tájékoztatást. Mint írja:

„A döntés az üzemeltető Volánbusszal történt egyeztetéseket követően született meg. A tárgyalások során végig azt az álláspontot képviseltem, hogy a menetrend változása során a kanizsaiak közlekedési lehetőségei nem romolhatnak, sőt épp ellenkezőleg: a cél az volt, hogy új, a vonatokhoz kedvezőbben csatlakozó helyi autóbuszjáratokkal legyen elérhető a vasútállomás.”

A polgármester teljes közleménye facebook oldalán olvasható.

A február 1-től érvénybe lépő változások a 18-as, a 20-as, a 21 és a 21Y, valamint a 22 és a 22Y vonalon közlekedő járatokat érintik. Az új menetrend elérhető a Volánbusz honlapján.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.