Szoros volt a végjáték

facebook megosztás

Győzött hazai pályán a Vadmacskák. Gábor Erzsébet csapata vasárnap délután a DEAC gárdáját fogadta a Cserháti-csarnokban.

Jól kezdte a vasárnapi meccset a Vadmacskák, de a második és a harmadik negyedet is a debreceniek nyerték, így szoros csata alakult ki a végjátékra. A kanizsai lányok a negyedik etapban mutatott jó védekezésüknek és indításaiknak köszönhetően hozni tudták a meccset, a végeredmény 90-79 lett.

– Nagyon jól kezdünk, nagyon jól védekeztünk, sok lepattanót szedtünk le, indítottuk az ellenfelet, rögtön elmentünk 15-20 ponttal. Utána az ellenfél váltott védekezést és egy agresszív támadó játékot produkált, így feljöttek, sőt, még a második és harmadik negyedet pár ponttal nyerték is – nyilatkozta Gábor Erzsébet, a Kanizsai Vadmacskák SE szakmai vezetője.

A vasárnapi mérkőzés is jól bizonyította, hogy fizikálisan és mentálisan is nagyon egyben van a kanizsai csapat. A játékosok természetesen sajnálják, hogy zárt kapuk mögött kell megvívniuk a bajnokikat, de így is mindent megtesznek a sikerért.

– Mindenki részt vesz rendszeresen az edzéseken, a meccsek ugyanúgy zajlanak, csak zárt kapusak a mérkőzések. Mi ugyanúgy küzdünk és hajtunk, úgyhogy szeretnénk a legjobb helyen zárni a mezőnyben és ezért mindent meg is fogunk tenni – mesélte Jurkó Noémi, a Kanizsai Vadmacskák SE játékosa.

A csapat szerdán utazik Budapestre a következő mérkőzésükre. Akkor az MTK-TFSE lesz Jurkó Noémiék ellenfele.

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.