Öt helyi csapat mérte össze horgásztudását a Csó-tónál

facebook megosztás

Megrendezték a 2021-es Kanizsa Kupát a Csónakázó-tó nyugati oldalán kialakított versenypályán. Az egyesületek közötti viadalon 5 helyi csapat mérte össze tudását. A házigazda a Nagykanizsai Szúnyog Horgászegyesület volt, amely formáció meg is nyerte az idei viadalt.

A Kanizsa Kupa már évek óta hagyomány a horgászcsapatok között, és a baráti peca nyertese viselheti a legjobb csapatnak járó címet. A versenyen 5 egyesület indult, csapatonként 5 fővel, eltérő taktikával.

– Igazából most számtalan módszer szóba jöhet, mert annyi a feltétel, hogy egy bot, egy horoggal kell horgászni. A Csó-tó horgászrendjének megfelelő szabályokkal. Ez azt jelenti, hogy most sokan bojliznak, van, aki féderezik, van, aki úszóval horgászik, úgyhogy nagyon sokfajta technika megtalálható. Javarészt keszegre mennek szerintem a horgászok, ők vannak legtöbben – mondta el Somogyi Balázs, a Nagykanizsai Szúnyog Horgászegyesület alelnöke.

Mint megtudtuk, apró halból nagyobb az esély sokat fogni, ami a biztosabb győzelemhez vezethet, míg a nagyhalakra menni elég kockázatosnak számít. Szépligeti Ferenc taktikája is a kis halakra épült.   

– Én keszegre horgászom. Azt látjuk, hogy körülbelül 40 centi víz hiányzik a tóból. Úgy gondolom, hogy ezáltal ezek a rövid távok is kicsit hosszabbak lesznek. Én 60 méterre horgászom. Próbálok minél több keszeget fogni. Egy-egy beeső ponty, ha lenne, azért az jelentősen javítaná az eredményt – fogalmazott Szépligeti Ferenc, a Zrínyi Horgászegyesület  elnöke.

A Kanizsa Kupát végül a Nagykanizsai Szúnyog Horgászegyesület nyerte 18 700 grammal. A második helyen az Egyesült Izzó Horgász Egyesület végzett 10 320 grammal, harmadik pedig a Zrínyi Horgászegyesület lett, 10 140 grammal.

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.