Megújult a ravatalozó Tótszerdahelyen

facebook megosztás

Mintegy 20 millió forintból újult meg a ravatalozó Tótszerdahelyen. A fejlesztést a Magyar Falu Program részeként sikerült megvalósítani a településen. Egyéb forrásokból és önerőből kicserélték a temető kerítését, valamint a ravatalozó előtti térkövezést is elvégezték a faluban.

A tetőszerkezet mellett megújult a harangláb és új nyílászárókat is kapott az épület a pályázati összegnek köszönhetően. A Start Program részeként 100 százalékos támogatással sikerült a temetőt körülvevő, 176 méter hosszan futó kerítést is modernizálni Tótszerdahelyen.

– A régi kerítés helyett beton elemekből készült kerítést fogunk elhelyezni. Azért, hogy teljes legyen a kép, önerőből a ravatalozó előtti térnek a térkövezését fogjuk megvalósítani, illetve új padokat vásároltunk, amelyeket majd kihelyezünk. A bejáratnál lévő két oszlop felújítását is önerőből valósítottuk meg – nyilatkozta Havasi Viktória, Tótszerdahely polgármestere.

Október közepéig a teljes projektet szeretnék befejezni a temető környékén, aminek a helyiek is nagyon örülnek.

– Nekem tetszik, nekem jó, ahogy csinálják. Elég szép is, meg ez a temető is nagyon jó. Ez a kerítés is, ahogy van, meg ez a terület is itt a temetőben nagyon szép – mesélte Andróczi Istvánné Marika.

További 35 millió forintos támogatással a helyi orvosi rendelő is megszépül a településen. Egyebek mellett a szakemberek kicserélik a tetőt és a nyílászárókat, helyreállítják és lefestik a belső falakat, valamint hőszigetelést is kap az intézmény.

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.