Megújul a kiskanizsai Sarlós Boldogasszony Plébánia tetőszerkezete

facebook megosztás

Megújul a kiskanizsai Sarlós Boldogasszony Plébánia tetőszerkezete. Az épületre ugyanolyan cserép kerül, mint a szomszédos plébánia tetejére. A beruházás részben állami támogatásból, részben pedig a hívek támogatásával valósul meg.

November közepe óta folyamatosan dolgoznak a szakemberek: először az elavult palát távolítják el, majd a léceket cserélik ki, ezt követően pedig felrakják az új tetőcserepet. A munkások szakaszonként, eddig jó ütemben haladnak, hisz az időjárás sem hátráltatta a munkát.

– Ha az időjárás engedi akkor karácsonyra elkészül, ha nem akkor januárban, de bízunk benne, imádkozunk érte, hogy az idő is kegyes legyen hozzánk. Az ilyen szép napsütéses idő mindig segíti a munkálatokat, hogy előbbre jussunk – fogalmazott Nagy Vendel, a Sarlós Boldogasszony Plébánia plébánosa.

A templom tetején található pala már olyan rossz állapotban volt, hogy veszélyeztette az épületben található freskókat, tudtuk meg a plébánostól.

– Ez már szerintem, amikor felrakták a palát, már akkor sem volt egészséges dolog. Azt tudjuk, hogy a pala veszélyes dolog. Aztán időközben, ahogy elmohásodtak ezek a palák, meg pattognak, repednek ezek a palák az idő folyamán, a nagy hőingadozás is befolyásolja. Jó pár éve váratott magára ez a folyamat – mondta Nagy Vendel plébános.

Nagy Vendel plébános hozzátette, jövőre lesz 150 éves a templom, addigra a járdát is szeretnék kijavítani a létesítmény körül.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.