Elkezdődött Nagykanizsán a népszavazási aláírásgyűjtés

facebook megosztás

Elkezdődött Nagykanizsán a népszavazási aláírásgyűjtés vasárnap délelőtt a Vásárcsarnoknál. Mint ismert: az ellenzéki pártok a Fudán Egyetem magyarországi létrehozása ellen, valamint az álláskeresési járadék meghosszabbításáért indítottak népszavazást az országban.

200 ezer aláírás szükséges országosan ahhoz, hogy ki lehessen írni a népszavazást ezekben a kérdésekben – árulta el Horváth Jácint. Az országgyűlési képviselőjelölt elmondta, hogy fontos lenne, hogy a Fudán Egyetem ne foglalja el a helyet a magyar diákok elől, az álláskeresési járadékot pedig három helyett legalább kilenc hónapig biztosítsák. Ezen a héten kedden és szerdán még lesz aláírásgyűjtés a Vásárcsarnoknál, az ünnepek közötti, valamint a 2022-es időpontokról a menjunktovabb.hu weboldalon lehet bővebben tájékozódni.

A mai nap folyamán várakozáson felül volt, főleg, hogy elég hűvös volt és a bolhapiac sem a szokásos terhelés alatt működött, nagyon szép számmal gyűltek az aláírásaink, úgyhogy mi nagyon elégedettek vagyunk, az elvárt mennyiségünk dupláját sikerült összeszedni. Azt gondolom, hogy ez jelentős, hiszen közel 200 aláírást tudtunk ma gyűjteni, ami tényleg nagyon szép szám, egy ilyen hideg napon is. Megyünk tovább ezen az úton és remélem, hogy karácsonyig az 500 és 1000 közötti aláírást bőségesen sikerül Nagykanizsán összeszednünk és nincs is kétségem afelől, hogy ez sikerülni fog – fogalmazott Horváth Jácint országgyűlési képviselőjelölt.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.