Nagy volt az érdeklődés a népszavazási petíció iránt Kanizsán

facebook megosztás

Az utolsó napokban is rengetegen írták alá a népszavazási petíciót Nagykanizsán Horváth Jácint országgyűlési képviselőjelölt szerint. Mint ismert: az ellenzéki pártok a Fudán Egyetem magyarországi létrehozása ellen, valamint az álláskeresési járadék meghosszabbításáért indították el az országos kérvényt. Az aláírásgyűjtés január 16-án, vasárnap fejeződött be a városban.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk: Nagykanizsán a választópolgárok először december közepén, a Vásárcsarnoknál támogathatták a kérelmet.

Az ünnepek után, szilveszter és újév után folytattuk az aláírásgyűjtést, akkor már egy nagyobb kampánnyal, tulajdonképpen ez az utolsó két hét volt az igazi, erős aláírásgyűjtési hetünk. Többször voltunk kint az Interspar mellett, a Hevesi úton a Szolgáltatóház mellett, a Vásárcsarnoknál több alkalommal települtünk ki. Az irodában is folyamatosan gyűjtöttük az aláírásokat – mondta el Horváth Jácint országgyűlési képviselőjelölt.

Horváth Jácint kiemelte, mindvégig nagy volt az érdeklődés a petíció iránt Kanizsán. Az országgyűlési képviselőjelölt hangsúlyozta, ezzel a tevékenységgel az ellenzék azt is mutatja, hogy folyamatosan munkában van, és tartják a kapcsolatot az emberekkel.

– Azt kell, hogy mondjam, hogy mind Nagykanizsán, mind a környező választókörzetekben – amit tudok – teljesítettük azokat a számokat, amit vártak, hiszen országosan nagyon sok ívet vettek át a kollégák, ezeket decemberben leosztották választókerületekre. Abból, amit mi megkaptunk, alig maradt pár üres sorunk. Úgyhogy minden választókerület szerintem megtette a maga dolgát – tette hozzá  Horváth Jácint.

Kérdésenként 200 ezer érvényes aláírás szükséges ahhoz, hogy ki lehessen írni a népszavazást ezekben az ügyekben. Pontos adatot legutóbb pénteken közölt az ellenzék, addig 170 ezer szignót gyűjtöttek össze. Szakértők szerint minimum 230-240 ezer aláírás kell ahhoz, hogy sikeres legyen a kezdeményezés.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.