Futball Mol Magyar Kupa előtt III.: az utolsó kanizsai tétmeccsük eredménye ezúttal is megfelelne...

facebook megosztás

Közeledik a labdarúgó Mol Magyar Kupa nyolcaddöntője, melynek keretében február 9-én, szerdán 13 órától az FC Nagykanizsa NB III-as labdarúgó együttese a négyszeres kupagyőztes, jelenleg másodosztályú ETO FC Győrt látja vendégül.

Az 1990-es évek második felében a Győri ETO FC újra vendégeskedhetett Nagykanizsán, ráadásul nem csupán akkor a legmagasabb hazai labdarúgó ligát jelentő PNB-ben, hanem a Magyar Kupa küzdelmeiben is. Utóbbinál maradva, az 1997-98-as idényben az a speciális helyzet állt elő, hogy a Nagykanizsai Olajbányász FC a csoportkörös nyitó szakaszban is megmérkőzhetett első osztályú riválisával, s akkor a zöld-fehérek a dél-zalaiak pályaválasztása mellett nyertek 2-1-re. Végül mindkét gárda továbbjutott a négyesből, igaz, a legjobb 32 között újra összefutottak. Akkor már Győrben rendezték a találkozót és a kisalföldiek 3-1-re győzték le a második vonalban futballozó Kanizsát.


Egy emlék 1999-ből, s ez az eredmény bizony ezúttal kanizsai továbbjutást jelentene...

Fotók: PL

1999. október 24-én az 1. FC Nagykanizsa immár a PNB-ben fogadta a Győri ETO FC-t, s az egyik közönségkedvenc, Dragan Crnomarkovics, valamint Szőcze Csaba góljaival a vendéglátók le is győzték a Győr-Moson-Sopron megyeieket. Alighanem ezzel az eredménnyel a kanizsai hívek most is kiegyeznének, ráadásul ez egyben azt is jelenthetné, hogy a Nagykanizsa az 1991-92-es szezon után az MK legjobb nyolc csapata közé kerülhetne. Maradjunk annyiban, az NB II-es ETO FC Győr a jelenlegi párosítás esélyese, viszont a kupaküzdelmeknek éppen az a varázsa, hogy – főleg egy meccsen - akár az alsóbb osztályban szereplő gárda is okozhat meglepetést...

P.L.

Az előző rész itt olvasható»

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.